Az EMMI a pedagógusok sztrájkbizottsága mögött Dobrev Klárát véli felfedezni

Az EMMI a pedagógusok sztrájkbizottsága mögött Dobrev Klárát véli felfedezni

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az ATV kérdésére fejtette ki, hogy Gyurcsány szálat sejtenek a pedagógusok közös sztrájkbizottságának megalakítása mögött. Pontosabban idézve a Poirot is megszégyenítő okfejtésüket:

a szakszervezetek akciója kapcsán sajnálatosnak tartjuk, hogy ők is beszálltak a kampányba, legalábbis erre utal, hogy a sztrájkbizottság megalakításáról a DK közleménye alapján a Dobrev Klárával történő találkozókon született döntés

Korábban az Alfahír is megírta, hogy a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kedden jelentette be, közös sztrájkbizottságot alakítanak, majd négy pontból álló követelést fogalmaztak meg.

Ercse Kriszta: "Meg lehet akár duplázni is a pedagógusok fizetését, akkor sem fognak többen tanítani"

Az elmúlt 11 évre visszatekintve az látható, hogy az Orbán-kormány számára nem tartozik a prioritások közé a hazai oktatás problémáinak megoldása. Jól jellemzi a helyzetet, hogy még önálló oktatási minisztériumról sem beszélhetünk, sőt: szinte egyedülálló módon hazánkban a közoktatást és a felsőoktatást két külön tárca irányítja.