Értékarányos reklámszolgáltatás

Az alábbiakban a Club levelét változtatás nélkül közöljük.

Az Alfahír.hu híroldalon 2015. november 4. napján megjelent „Balaton-parti, avagy újabb fideszes mutyi” című cikk több más mellett a Siófok Kézilabda Clubot illetően is tett állításokat. A cikk fontos tényekről hallgat, és olyan tényállításokat tartalmaz, melyek alkalmasak a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft., és a Siófok KC jóhírnevének megsértésére. A Club jelen nyilatkozatával a valós tényeket kívánja rögzíteni az alábbiak szerint.

2014. áprilisa és 2015. májusa között a Siófok Kézilabda Club nem pusztán reklámtábla formájában nyújtott szolgáltatást a Balaton-parti Kft. részére, hanem a teljes időszakban – miként a korábbi években is – viselte a megbízó Balaton-parti Kft. érdekeltségébe tartozó Galérius Fürdő nevét.

A Kézilabda Clubunk hivatalos elnevezése 2011. óta: „Siófok KC Galérius Fürdő”. Csapatunk, a 2013/2014., illetve a 2014/2015-ös NB I-es bajnoki szezonban is ezen a néven indult a nemzeti bajnokságban, a Magyar Kézilabda Szövetség ekként regisztrálta, minden sporteredmény közlésben, minden tabellán ezen a néven került feltüntetésre.

Ezen túlmenően a nemzetközi porondon is megmérettettünk ugyanezen a néven. Csapatunkat az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) az európai ranglistán 19. helyre sorolta.

A csapat több első osztályú bajnoki illetve nemzetközi kupa mérkőzését a televízió is közvetítette, tehát a csapat nevében szereplő Galerius Fürdő nevével nemcsak a hazai mérkőzésekre kilátogató szurkolók, hanem a televízió közvetítésen keresztül sokkal szélesebb közönség találkozhatott, illetve láthatta a reklámtáblát.

A Galerius Fürdő logója ezen kívül a sajtótájékoztatókon használt nyilatkozó falon, a mérkőzések jegyein és a promóciós anyagokon is szerepelt.

Ezen túlmenően a Galerius Fürdő logója és honlapjának linkje a Siófok KC honlapján is szerepelt. Sőt – ezt bárki ellenőrizheti – honlapunkon az alsó bannerben, közvetlenül Siófok Város logója és honlapjának linkje mellett most is megtalálható a Galerius Fürdő logója és honlapjának linkje…

Határozott álláspontunk az, hogy a cikkben hiányosan leírt reklámszolgáltatás és annak ellenértéke a fenti körülmények okán értékarányosnak tekintendő. A cikk – és az annak alapjául szolgáló vizsgálati jelentés – teljesen tévesen állítja azt, hogy egy 5 alkalommal kihelyezett reklámtábláért kapott szponzori támogatást a Siófok KC.

A cikk bevezetőjében forrásként a város új, független polgármestere által indított vizsgálat után nyilvánosságra hozott jelentésre hivatkozik. A nyilván mindenre kiterjedő alapos vizsgálat figyelmét úgy tűnik elkerülte, hogy a polgármester úr még idén március 27-én is - a még mindig a Galerius Fürdő nevét viselő - Siófok KC olyan sajtótájékoztatóján vett részt, ahol a nyilatkozó falon ott díszelgett a Galerius Fürdő logója is. Íme a bizonyíték:

sdf