És végre elindul a metrópótló hajó

A meglehetősen szokatlan pótlóeszköznek nyilván a BKK-nál és a BKV-nál is örülnek, különben nem pakolták volna fel a fél magyar sajtót a hivatalos - és kissé futurisztikus - nevén csak D2-nek hívott hajójáratra.
 
Mint ismert, a Kossuth teret elcsúfító, létezését tekintve tökéletesen indokolatlan MTESZ-székház bontása miatt a 2-es metró nem áll meg a téren, ezért a BKK-nak és BKV-nek alternatívák után kellett néznie, mivel a tér maga nehézkesen megközelíthető a felszínen (egyedül a 2-es villamos halad át rajta, a trolibuszok sem érintik már), különösen Budáról. A Batthyány térre érkezők számára így a szokatlan eszköz még valódi alternatívát is jelenthet, már csak azért is, mivel a hajót a BKV normál díjszabása szerint lehet igénybe venni, magyarul, ha én turista lennék, ki nem hagynám a lehetőséget.
 
Az átkelőhajó mindennap reggeltől koraestig közlekedik. Emellett a BKK alternatívaként a 9-es buszt és egy kis gyaloglást is kínál, illetve az M2A állomáspótlót. És persze ott van a 2-es villamos is.