Ez nem pártügy: az LMP-s képviselő is aláírta volna a Jobbik petícióját

A 3-as metró ügye nem pártkérdés, de az ellenzék eszközei korlátozottak.

Schmuck Erzsébet pénteki sajtótájékoztatóján kérdeztük az LMP minapi bejelentéséről, miszerint aláírásgyűjtésbe kezd az ökopárt a hármas metró felújításáért. Az eset báját az adja, hogy pontosan ugyanezt nagyjából egy hónapja fejezte be a Jobbik, és több mint tízezer aláírást gyűjtött össze.

A képviselő emlékeztetett, a hármas metró gyakorlatilag életveszélyes állapotban van, egyik hétről a másikra történnek balesetek, és ez még Tarlós István főpolgármester szerint sem mehet így tovább. Egy ilyen forgalmas közlekedési eszközt nem lehet kitenni egy komolyabb baleset lehetőségének, fogalmazott Schmuck Erzsébet hozzátéve, a felelősséget nem lehet a Budapest vezetésére terhelni, a kormánynak is részt kell vállalni a megoldásban.

Arra a kérdésünkre, hogy nem találtak esetleg egy másik eszközt ahelyett, hogy a Jobbik kampánya után az LMP is aláírásokat gyűjt a metrófelújítás elkezdésének érdekében, azt válaszolta, hogy az ellenzék eszközei korlátozottak, ugyanakkor pártja több képviselője is nyújtott be ez ügyben interpellációt a parlamentben.

"Előbb-utóbb a kormány kénytelen lesz ezeknek a nyomásoknak engedni"

- tette hozzá.

Lapunk érdeklődésére azt is elmondta, hogy ha szeptember találkozott volna a Jobbik aláírásgyűjtőíveivel, akkor biztosan aláírta volna a petíciót. Mert álláspontja szerint ez nem pártügy.

Rajzolt buszok

Amint arról több alkalommal is írtunk, a 3-as metró felújítása hónapok óta csúszik, több tendert is visszavontak, a főváros kénytelen volt házon belül megoldani a buszpótlást.

"Állítólag egy államtitkár hat darab autóbuszt is bemutatott egy kormányülésen. Buszokat rajzolni az unokáim is tudnak. Nekünk 150 darab csuklós busz kéne, de hol vannak ezek?"

- értetlenkedett a pénteki sajtótájékoztatóján Tarlós István.

"Buszokat rajzolni az unokáim is tudnak"

Komikus dráma, sok felvonásban. Helyszín: Budapest, föld alatt. Jelen vannak: A Polgármester és egy Miniszter. A háttérben füstölő metrószerelvény, a tömeg ideges.Arra az álláspontra jutottam, hogy ezeknek az emelt szintű kommunikációs adok-kapoknak semmi értelme nincsen, sehova nem vezetnek. Engem már az sem érdekel, ha érdemtelenül mások akarják az esetleges megvalósítás érdemeit learatni, csak történjen már valami.