Ezért nem használható még a BKK által ígért wifi

Két és fél hónap eltelt az évből, wifi viszont még sehol, megkérdeztük a BKK-t, hogy áll a dolog.

A próbajáraton már működik

Ha az utasok már nem is, egy tesztelő biztosan igénybe tudta venni a szolgáltatást: a BKK tájékoztatása szerint felszerelték a prototípust wifirendszerrel.

"A vezeték nélküli internetszolgáltatás jelenleg hibátlanul működik a próbajárművön, azonban a rendszert csak az ilyenkor szokásos tesztidőszak után terjesztjük ki a teljes nagykörúti járműállományra"

- írják.

A dolog azonban nem fog ilyen gyorsan menni:

"A tesztidőszakon kívül azonban egy másik fontos műszaki feltételnek is teljesülnie kell, hogy a munka folytatódhasson. Eredeti terveinknek megfelelően a wifirendszer telepítésével párhuzamosan zajlik a FUTÁR és a fedélzeti video-megfigyelőrendszer kiépítése, amelyek egyenként is nagyon komoly beavatkozást igényelnek. A FUTÁR eszközeinek felszerelése a Combino villamosokra összetettebb műszaki munkát igényel, ugyanis ezeken a járműveken komplexebb funkciója lesz a FUTÁR-nak: nem kizárólag utastájékoztatási feladatokat lát majd el, hanem többek között a fedélzeti vészbeszélő rendszer működtetéséért és az intelligens váltóállító rendszerek adatellátásáért is felel. A wifihálózat teljes és végleges kiterjesztése kizárólag ezekkel a munkákkal összehangolva történhet meg".