Dráma Bahreinben: Leclerc motorhiba miatt bukta a győzelmet

Dráma Bahreinben: Leclerc motorhiba miatt bukta a győzelmet

A pole pozícióból induló Leclerc beragadt a rajtnál, Vettel elhúzott mellette, majd pár kanyarral később Bottas is megelőzte, aki átugrotta Hamiltont a piros lámpák kialvása után a Bahreini Nagydíjon. A második körben viszont hibázott a Mercedes finn pilótája, Leclerc és Hamilton is visszaelőzte.

Vettel ezután nem tudott elhúzni az élen, francia csapattársa gyorsabb volt nála, olyannyira, hogy az ötödik körben utol is érte Vettelt, a hatodikban pedig vissza is előzte. A középmezőnyben óriási csaták zajlottak.

A kerékcséréknél Hamilton Vettel elé ugrott, de a német a 23. körben visszaszerezte a pozíciót, miután a címvédő szenvedett a lágy gumikon. A 38. körben viszont pont fordított volt a felállás: Hamilton próbálkozott, Vettel mellett volt, aki valószínűleg hibázott, mert túl hamar léphetett a gázra, ezért megpördült a Ferrari, később az első légterelőjét is elveszítette.

A végén úgy tűnt, hogy sima befutó lesz: Leclerc magabiztosan vezetett, őt követte Hamilton, majd Bottas. A 46. körben viszont jött a dráma:

 Leclerc szólt a rádión, hogy gond van a motorral

A Ferrari erőforrásban nem működött a hőenergia-visszanyerés, ez nagyjából 100-110 lóerő mínusz, ami brutális veszteség, innentől kezdve csak az volt a kérdés, hogy hány pozíciót veszít a leintésig Leclerc.

Bahrein nem csak a Ferrarihoz, hanem a Renaulthoz sem volt kedves, az 55. körben jött az újabb dráma: a két Renault, Ricciardo és Hülkenberg ugyanabban a körben esett ki pontszerző helyekről. Ezután be is küldték a biztonsági autót, ami teljesen felesleges volt, nem a pályán álltak meg a francia gyártó autói, szerintünk elég lett volna a VSC is ehhez a szituációhoz.

Leclerc-t végül a Safety Car mentette meg a további visszaeséstől, így be tudott futni a harmadik helyen, élete első F1-es, de mégis szomorú dobogóját szerezve, a plusz egy pont legalább az övé lett a verseny leggyorsabb köre után.

Bahrein