Járókelő asszonyra támadt a lájkokért egy fekete "Facebook-celeb" Budapesten

Hétfő délután ugyanis az eddigi rappelgetős, táncolós, üzengetős, füvezős-megmondós videók után egy olyan felvételt rakott ki, amin ránézésre egy gyanútlan járókelő asszony arcába vág egy tál lisztet egy fővárosi utcán:

A videó mellé írt üzenete alapján mindezt viccesnek találta, de követői nem osztoztak örömében: rengetegen szóltak be neki, sokan azt írták, gyáva, hogy egy idősebb nővel tette ezt meg, nem mondjuk egy fiatalabb, életerős férfival. Fenyegetést is kapott bőven, ahogyan az lenni szokott.

Ezzel a szöveggel töltötte fel a videót:

Az ilyen nettó barbarizmusnak eddig inkább csak a nyugat-európai fekete közösségekben volt divatja: a "knockout game", azaz "üsd ki" játék szólt arról, hogy videóra vették, ahogy véletlenszerűen kiválasztott járókelőket ütöttek le. Elnézve ezt a videót, már csak lépésekre vagyunk attól, hogy ez Magyarországon is elkezdődjön.

A videofelvétellel kapcsolatban megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Update: néhány órával a feltöltés után a férfi letörölte videóját a Facebookról, majd a Youtube is letiltotta a felvételt.