Megszavazta az Országgyűlés Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését

A Jobbik és maga az érintett is ezt kérte a Mentelmi bizottság ülésén.

Mint ismert, a Polt Péter által vezetett ügyészség indítványozta Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy választási csalás miatt indult ügyben, ami arról szól, hogy Farkas állítólag egyezkedni akart egy LMP-s képviselőjelölttel egy esetleges visszalépésről. A Jobbik szerint viszont Farkas Gergely tavaly a választási kampányban egy kötetlen beszélgetés folyamán az LMP-s jelölt felvetésére kérdezett vissza a visszalépésről. Senki nem fizetett senkinek, bűncselekmény nem történt.

A Mentelmi bizottság az ügyészség indítványa alapján azt javasolta, hogy Farkas Gergely jogát függesszék fel - jelentette be a Hargitai János, a bizottság KDNP-s elnöke. 

Farkas Gergely maga is megjelent a bizottság ülésén, ahol külön kérte a mentelmi jog felfüggesztését. Ezt végül az Országgyűlés 151 igen, 6 nem és tartózkodás nélkül elfogadta.

Mielőtt nagyon megörülnénk, hogy a fideszes többség és a közismerten független Polt Péter vezette ügyészség dolgozni kezd, a vádhatóság az alábbi ügyekkel nem kíván foglalkozni:

  • az adófizetők több milliárd forintjába kerülő, sokszor nettó bűnözőkből álló kamupártokkal, 
  • a magyarországi lakcímekre tömegesen bejelentett ukránokkal,
  • de nem érte el az ingerküszöböt a közpénzből fizetett kormányzati plakáterdő sem.

„A Jobbik most sem bújik a mentelmi jog mögé"

Ahogyan korábban is minden esetben így tettek, a hamis vádak ellenére a Jobbik megszavazza majd Farkas Gergely országgyűlési képviselőjük mentelmi jogának felfüggesztését, és maga Farkas Gergely is lemond mentelmi jogáról - közölték.