Farkas szerint ez nem az ifjú fideszesek napja

Közben kiderült Veress Áron nem is tagja a Fidesznek, ezt az Ifjúsági Tagozat honlapja hamisan mutatja ki.

Kedden adott hírt a police.hu arról, hogy egy fiatalember hamis euró bankjegyeket akart beváltani a Keleti pályaudvaron. A letartóztatott férfiről kiderült, hogy az nem más, mint a Fidesz ifjúsági tagozatának az elnöke Veress Áron. A fideszes politikus azt mondta vallomásában, hogy egy moldáviai férfitól kapta a hamis bankjegyeket egy tartozás fejében, sajnálja, hogy csőbe húzták. A bíróság elrendelte a letartóztatását. Ügyvédje szerint védence együttműködik a hatóságokkal, állítása szerint nem Veress gyártotta a pénzt.

Időközben a Fidesz közleményt adott ki, amely szerint a sajtóban megjelentekkel szemben Veress Áron nem a Fidesz Ifjúsági tagozatának elnöke. A Fidesz 2012-ben Veress Áront soraiból kizárta. Így a Fidesz Veress Áron cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben igazak a róla megjelent állítások, a törvény előtt kell felelnie tetteiért. Érdekesség, hogy a Fidesz nevére bejegyzett ifjusagitagozat.hu szerint, a Fidesz IT elnöke: Veress Áron, a honlap szerkesztője lusta lehetett.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke rendkívüli sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy a mai nap, az ifjúsággal kapcsolatban nem fog bekerülni a Fidesz emlékkönyvébe. Hiszen a Szonda Ipsos felméréséből éppen most derült ki, hogy a kormánypárt elvesztette előnyét a fiatalság körében, a Jobbik javára. A Veress-ügy erre rátett egy lapáttal. Farkas szerint mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, ezért csak elgondolkodtató kérdéseket tett fel, amelyekre válaszolni Veress Áron, az ügyvédje, a Fidesz Ifjúsági Tagozat vagy a Fidesz tud.

Farkas szerint felmerülnek bizonyos kérdések, többek között, hogy miért pont este fél tizenegykor akart pénzt váltani Veress, a Keleti pályaudvaron, egy ott „bóklászó illető” segítségével, miért nem egy hivatalos pénzváltóhelyen? Miért akart elfutni, amikor rendőrt hívott a pénzváltásra megkért illető? Hiszen ilyen esetben mindenki inkább a rendőrség segítségét kérné, hogy kiderítse ki verte át. Miért tart valaki, a saját otthonában kilenc millió forint értékben eurót? Milyen üzlete volt egy moldáviai állampolgárral Veressnek, valamint ki tudott, ha tudott erről a Fidesz IT-ben vagy a Fideszben?

Farkas Gergely felhívta a figyelmet arra, hogy a pénzhamisítást általában bűnszervezetben követik el, ezért tisztázni kell a Fidesz Ifjúsági Tagozatának, mi több a Fidesznek a szerepét.

Farkas felhívta a figyelmet arra, hogy egy ifjúsági tagozati vezetőnek példát kellene mutatnia, illetve a Fidesz IT biztosítja elvben a Fidesz utánpótlását.

Farkas elmondta, hogy Mirkóczki Ádám (Jobbik) kezdeményezni fogja, hogy a nemzetbiztonsági bizottság foglalkozzon az üggyel, hiszen a kormánypárti ifjúsági vezetőhöz, külföldről jutott, nagy értékben, hamis pénz, amely nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Farkas Veress Áront, végül Zuschlag Jánoshoz hasonlította. A jobbikos politikus a HírTV kérdésére elmondta, hogy a Fidesz Ifjúsági Tagozat valóban nem túl aktív, ennél jobban exponáltabb a Fidelitas. A kormánypárti fiatalokat tömörítő két szervezet között mindig is vetélkedés volt.