Fazakas Attila a nemzetpolitikáért lesz felelős Márki-Zay Péter szakértői csapatában

Fazakas Attila a nemzetpolitikáért lesz felelős Márki-Zay Péter szakértői csapatában

Székesfehérvári lakossági fórumán mutatta be Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Fazakas Attilát, a szakértői csapatának legújabb tagjaként, aki a nemzetpolitikai kérdésekért fog felelni a miniszterelnök-jelölt "árnyékkormányában". Fazakas Attila emellett a közös jelölt is Fejér megye 2-es számú egyéni választókerületében a 2022-es országgyűlési választáson.

Meg akarjuk nyugtatni a határontúl élő magyarokat is, hogy még nekik is jobb lesz, ha Orbán Viktort leváltjuk

- jelentette ki Márki-Zay Péter, aki ezért is kérte fel a feladatra az erdélyi származású jobbikos politikust, aki sok éve dolgozik a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetében is.

Fazakas Attila elmondta, hogy a miniszterelnök-jelölt többek között arra kérte meg, hogy a hat ellenzéki párt és Márki-Zay nemzetpolitikával kapcsolatos vízióit öntsék egy elképzelésbe.

Nagyon örültem annak, hogy függetlenül attól, hogy baloldali vagy jobboldali pártoknak a programjának az összeegyeztetéséről volt szó, ez egy hálás feladat is egyben, főleg annak függvényében, hogy én Erdélyben születtem és eddig is nemzetpolitikával foglalkoztam

- mondta Fazakas Attila a felkéréséről.