Életveszélyt jelzett a jobbikos képviselő, papírból olvasta fel az államtitkár a gyalázkodást

A Jobbik támadása megint fontosabb volt az emberek biztonságánál.

Így volt ez a parlament hétfői ülésén is, ahol dr. Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő szólalt fel egy fegyverneki, főúti kereszteződés miatt. A 4-es út ezen a helyen ugyanis annyira veszélyes, hogy a helyiek félnek átkelni rajta a száguldó kamionok és autók között, noha nincs más lehetőségük, ha fel akarnak szállni a buszra.

A Jobbik politikusa ezért a nemzeti fejlesztési minisztert kérdezte volna arról, hogy mikor lesz végre átalakítva a kereszteződés, például mikor építenek felül- vagy aluljárót a gyalogosok számára, a hírek ugyanis arról szólnak, hogy a szakasz felújítása még tervben sincs.

Noha dr. Lukács László György vádaskodás nélkül, egyszerűen felhívta a figyelmet egy életveszélyes csomópontra, kérve azt, hogy tegyék biztonságosabbá a Fegyvernek és Karcag közötti útszakaszt, felszólalására Aradszki András KDNP-s államtitkár válaszolt egészen hihetetlen módon.

Az államtitkár egyszerűen fogott egy papírt, és olyan előre megírt gyalázkodásokat olvasott fel belőle, mint, hogy Lukács László csak azért akarja felújítani az utat, hogy

a magyar orvosokat exportálni tudja az országból,

és, hogy Simicska Lajos útépítő cégének legyen munkája.

A KDNP államtitkára eközben felolvasta a jól ismert frázisokat arról is, hogy a Jobbik egy „reménytelen párt”, amit „felvásároltak”, majd közölte, hogy a Jobbik csak „eltagadja az elmúlt évek eredményeit”, holott ők már 90-ről 70-re csökkentették a sebességhatárt a gyalogosok által is használt főúton, és táblákat is kitettek.

Tehát a dolog el van intézve, csendbe lehet maradni.

Aradszki egyébként nem sokkal korábban egy másik jobbikos képviselő, Szávay István kérdésére is hasonlóan válaszolt: akkor azt kellett volna megmagyarázniuk, hogy miért titkolják a Fidesz-közeli CÖF-nek adott félmilliárd forintos támogatás dokumentumait.