Fekete-Győr András a Medián becsléséről: térjünk vissza rá negyed 12-kor

Fekete-Győr András a Medián becsléséről: térjünk vissza rá negyed 12-kor

Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató ügyvezető igazgatója elmondta az urnazárás után, hogy felméréseik alapján a Fidesz-KDNP nyeri a 2022-es országgyűlési választást. Hann szerint 121 mandátumot fog szerezni a kormánypárt.

Megkérdeztük Fekete-Győr Andrást, hogy mit gondol erről a felmérésről.

A Momentum egykori elnöke szerint ez csak egy felmérés, a végeredmény azonban nem ma este fog kiderülni, hanem csak a fellebbezések és felülvizsgálati kérelmek, így még korai végeredményről beszélni.

„Én azt gondolom, hogy a 11 órát, éjfelet érdemes megvárni”

– tette hozzá.

Fekete-Győr úgy látja, hogy hosszú út áll az Egységben Magyarország mögött és különösen hosszú út áll a Momentum mögött, akik azzal indultak, hogy önálló külön utat kell járni, de „demokrata pártként meg kellett hallaniuk a választók hangját és hívó szavát”.

 

„2019-ben nagy eredményt értünk el közösen” – jegyezte meg és hozzátette, hogy az előválasztás megszervezése és a közös kampány is nagy érdem volt. Szerinte azt, hogy a kampány mennyire volt sikeres, azt majd az eredmények fogják megmutatni.

„Politikailag jól vettük az akadályokat, nem veszítették szét viták az összefogást” – összegezte.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mi fog történni akkor, ha negyed 12-kor kiderül, hogy elvesztette a választást az Egységben Magyarországért.

„Beszéljünk majd negyed 12-kor”

– reagálta röviden Fekete-Győr.

A Momentum volt elnöke szerint az eredménytől függetlenül szükség van az összefogásra, mert „anélkül egy ország megszűnik létezni”.

„Ezt a rendszert csak összefogással lehet legyőzni. Ezt megtanultuk és a választók is megtanították a politikusoknak”

– fogalmazott Fekete-Győr.