Felebaráti belháború a Semjén-ifjaknál

Ifjú hölgy lépne Rétvári helyére, pontosabban az IKSZ elnöke akkar lenni, legyőzve azokat, akik a 70 évesek szintjén gondolkodnak. Korábban Marx, a „fajgyűlölő osztályharcos” ellen lépett hadba. 

A KDNP, a Fidesz társpártja, az IKSZ a KDNP ifjúsági szervezete. Rétvári Bence az IKSZ elnökeként debütált, 2010-től a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára volt, most a Emmi parlamenti államtitkára. A tét eszerint, karrierszempontból sem jelentéktelen. A Fidesz-KDNP által irányított Magyarországon nem is annyira jelentéktelen az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közéletben elfoglalt szerepe.

Csontos Sandra (igen, S-el) az IKSZ Közép-Magyarországért felelős alelnöke, a Gyere Haza Alapítvány szóvivője, több tévészereplésen túl van. A fiatal politikusaspiráns hölgy, úgy érezte elérkezett az ideje, nyíltan kifejtette, hogy szívesen lenne Rétvári utódja.

Csontos közösségi oldalán megjegyezte:

„van egy fiatalosnak nevezett, két éve készült közhelygyűjtemény, amit mintha 70 évesek írtak volna és van egy fiatal lány, aki már tettekkel is bizonyított, és akit mindannyian jól ismertek."

A közhelygyűjtemény Csontos politikai rivalisának elnökválasztási programjából származik, amely az alfahir.hu birtokába jutott. „Közösség és közélet – az IKSZ ötletgazdái (Deák András, Soltész Miklós) és korábbi vezetői (Rétvári Bencétől Hollik Istvánig) ebben hittek.” – áll a dokumentumban, amely mintha Csontos Sandrának is üzenne:

„Az elmúlt 15 év bizonyította, hogy szervezetünk csak akkor lehet hiteles, ha tagjai valódi közösségként együttműködnek és személyes ambíciókat képesek a közös ügyünk mögé sorolni.”

Az IKSZ jelenlegi elnöke egyébként nem Rétvári Bence, hanem Hollik István. Hollik azután lett elnök, hogy Stágel Bence zavaros körülmények között lemondott parlamenti mandátumáról, és mindenféle magyarázat nélkül kivonult a magyar belpolitikából. Hollik azonban alfahir.hu értesülései szerint nem indul, az általa preferált jelölt pedig Nacsa Lőrinc a szövetség Egyházügyi Munkacsoportjának a vezetője. Nacsa vagy Hollik neve sem túl ismert, kritikusai szerint éppen ezért alkalmatlanok arra, hogy az IKSZ élén legyenek.

Csontos számos tartalommal gazdagította a keresőportálok archívumát. A legjelentősebb visszhangot az váltotta ki, hogy fellépett a Corvinuson elhelyezett Marx szobor ellen. Szerinte, ahogy mondta, a „fajgyűlölő osztályharcos” Marx eszméi a kommunizmus alapjait képezték, amelyekből aztán diktatúrák valósultak meg, és bár lehet, hogy jót akart, az általa elképzelt ideológia nem volt működőképes.