Ferencvárosban is áron alul szórják maguknak az önkormányzati lakásokat a fideszesek

Nemcsak az I. kerület fideszes polgármestere bérel áron alul önkormányzati lakást, a Magyar Nemzet Ferencvárosban is hasonló esetekre bukkant.

A IX. kerületben a közelmúltig a szintén fideszes Bácskai Jánosnak volt a hatásköre elbírálni az önkormányzati lakások kiutalását, ő pedig bírált is, legjobb tudása szerint.
 
Mészáros László Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő egy 63 négyzetméteres lakást bérelhet 2012 óta 68 ezer forintért, holott a hasonló méretű lakások a környéken 150 és 200 ezer forint közti összegbe kerülnek havonta.
 
Görgényi Máté (Fidesz-KDNP) képviselő esete már titokzatosabb, neki a nagymamája kapott bérleti jogot egy 104 négyzetméteres lakásra havi 108 ezerért (piaci ár: 300-400 ezer), igaz, az említett nagymama sosem lakott ott, az ingatlanban a politikus él családjával.
 
Szabó József, Ferencváros jegyzője 70 négyzetméteres lakásban lakik és 80 ezret fizet, Veres László, az előző ciklus fideszes képviselője és az önkormányzati lap felelős szerkesztője pedig meg is vásárolhatott egy értékbecslő által 20 millióra értékelt ingatlant - 9,6 millióért.
 
Az alpolgármester, Formanek Gyula lánya 72 négyzetméteres lakást vett meg 8,7 millióért, a környéken az ilyen méretű ingatlanok egyébként 30-40 milliót érnek.
 
A Magyar Nemzet megkereste Bácskai János fideszes polgármestert, aki elmondta: minden a szabályok szerint történt, nyilvános minden, és nem tartja aggályosnak, sem összeférhetetlennek, hogy a Fidesz–KDNP politikusai is lakáshoz jutottak, még akkor sem, ha a díjak a valós piaci áraktól elmaradnak.