Fideszes politikusokról készült festmények mellett kapnak ingyen ételt a rászorulók Debrecenben

Fideszes politikusokról készült festmények mellett kapnak ingyen ételt a rászorulók Debrecenben

Ízléses dekoráció fogadja a debreceni Nagysándor-telep rászorulóit, akik meleg ételért, és programokért keresik fel az egykori iskolát - számol be a Debreciner.hu.

A portál riportjából kiderül, hogy a korábban oktatási intézményként működő épület egy részében az EU-Roma Országos Egyesület működik. Elnökük Aba-Horváth István a debreceni roma nemzetiségi önkormányzat képviselője. A folyosókat 

saját arcképe mellett fideszes politikusokról készült festmények díszítik. 

A látogatók Bodó Sándor pénzügyminisztériumi államtitkár, Tasó László országgyűlési képviselő, Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Kósa Lajos egykori és Papp László jelenlegi polgármester, illetve Széles Diána alpolgármester arcképét csodálhatják meg. Az elhelyezés is kiválóan sikerült:

a kormánypárti politikusok portéi Nagysándor József aradi vértanú emléktáblája körül sorakoznak. 

Az alkotásokon látható fideszes potentátok Aba-Horvát elmondása szerint "a példaképei", akikre "szeret felnézni.

"Egy politikai családban hozzám tartoznak, illetve én hozzájuk"

- mondja a helyi roma képviselő. 

Hozzátette: a kormánypárti politikusok képei egy időszakos "tárlat" keretében tekinthetően meg (ez hogy, hogy nem, éppen az önkormányzati választások idejére esett), és hamarosan le is cserélik őket. 

"Lehet, hogy legközelebb lovakat fogok kirakni."

 - jegyzi meg. 

Az intézmény egyébként a riport tanúsága szerint kifejezetten hasznos munkát végez. A helyi rászorulóknak ingyen étkezést biztosítanak, a környékbeli hátrányos helyzetű időseknek és gyerekeknek programokat szerveznek. A portál munkatársai éppen a Nagysándor-telep első október 23-i megemlékezésének előkészületeikor érkeztek. 

Emellett jogsegély-szolgálatot, „hozz és vidd” típusú mini könyvtárat, internetezési lehetőséget, mosodát, illetve ingyen ruhaosztást is működtetnek.  A Debreciner videóján látható egy tabló is, amelyen "a Nagysándor-telep legszebb kertjei" láthatóak. S éppen ezzel szemben ott díszlik Aba-Horváth saját, díszesen keretezett arcképe...