Fesztiválozni szélben, esőben, ria-ria hungáriázva és népzenével is lehet

Az EFOTT több mint egy kis Balaton Sound.

A Kreatív online a fesztivál igazgatójával, Maszlavér Gáborral beszélgetett, miközben a fiatalok javában buliznak a Velencei-tó partján. Az interjúból kiderült, hogy az esős, szeles időjárást a látogatók eddig inkább bulinak fogták fel

„Az Éjjel soha nem érhet véget és a Pocsolyába léptem, illetve a Ria-ria-Hungária éneklések, skandálások jellemezték tegnap éjjel a fesztivál területét”

– festette fel a fesztivál atmoszféráját Maszlavér. Szavai szerint a fesztiválszervezők bíznak a napsütésben, de mindig van B-tervük is. Érdekesség, hogy EFOTT-ot eddig mindig más településen rendezték meg, tavaly azonban a rendezvény Velencére költözött és az állapot jövőre is megmarad. Nem kőbe vésett azonban, hogy a letelepedés örökre szól. Maszlavér szerint az EFOTT egyébként más, konkurens fesztiválszervezőket is inspirált: a Hegyalja fesztivál elindulás előtt az EFOTT-ot például Tokajban rendezték meg. A 2007-es zamárdi EFOTT után több szervező ugyanott megnyitotta Balaton Soundot. Az EFOTT azonban több mint egy kis Balaton Sound hiszen bár ugyanolyan szép strandja van, de sokkal tágabb a zenei palettája: az elektronikus zene mellet népzene és rock is dübörög.