Kubatov kiszavazott a Fideszből: egyedül ő támogatta az önálló határőrség jobbikos javaslatát

Ebből még baj lehet.

A legerősebb ellenzéki párt közleményben hívta föl a figyelmet arra, hogy a Fidesz-KDNP ismét keresztbe feküdt az önálló határőrség visszaállításának.

"Az elmúlt hónapokban láthattuk, hogy a Fidesz boldog-boldogtalant beenged hazánk területére, legyen az afgán erőszakoló, vagy macedón körözött bűnöző"

- áll a Jobbik kommünikéjében, többek között a Gruevszki-botráyra vonatkozó utalás.

A párt szerint egyértelmű, hogy a határőrség megnehezítené a Fidesz-KDNP migránspolitikáját, rontaná az üzletet, ráadásul

"a kormány diplomata embercsempészei is nehézségekbe ütköznének a határon".

A Jobbik továbbra is követeli, hogy a kormány a százmilliárdos hazug propaganda helyett védje meg Magyarország határait, állítsa fel újra a határőrséget és ne tegye az országot terroristák és bűnözők paradicsomává - zárul a közlemény.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

Politico: a magyar hírszerzés is besegített Gruevszki szöktetésébe

A magyar hírszerzés is részt vett Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök szökésének lebonyolításában - állítja két, az ügyet ismerő forrásra hivatkozva a Politico, amit a hvg.hu szemlézett. A hvg munkatársa megjegyzi, hogy a brüsszeli lap nem fedi fel informátorai kilétét, így nem tudni, honnan származnak, illetve mennyire megalapozottak az információk.