Attól fél egy fideszes képviselő, hogy a kétharmad felhatalmazást ad majd a korrupcióra

Elég komoly kritikát gyakorolt a kormánypárti politikus.

„Örültem a Fidesz nagyarányú győzelmének, de nagyon tartok tőle, hogy a pártban és a kormányban lesznek majd olyanok, akik ezt újabb felhatalmazásnak tekintik az ország megkárosításának a folytatására”

- írta Sebes. Szerinte „a jobboldali, konzervatív közönségre is elviselhetetlen lelkiismereti terhet rak” a korrupció.

Sebes arra is felhívta a figyelmet a saját politikai családjának címezve:

"tévednek, ha azt hiszik, hogy nyolc év propagandájával ki lehet ölni az emberekből a tisztességes kormányzás, az önzetlen politikusok iránti igényt".

„Nem lehet Nekünk Magyarország az első szlogennel kampányolni, kijelenteni, hogy 'szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk érte', arról beszélni, hogy meg akarjuk őrizni kereszténynek az országot, meg arról elmélkedni, hogy a kereszténység nem csak hit, hanem kultúrát is létrehozott, miközben szemérmetlenül meglopják az államkincstárat.”

Rogán Antalnak és a kampányban botrányba keveredő Semjén Zsoltnak, illetve Kósa Lajosnak is üzent.

„Rogán Antal, Semjén Zsolt és Kósa Lajos annyira ostobának és kapzsinak bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében”

– szögezte le a fideszes képviselő. De azt is megjegyezte: még most sem lehet tudni, hogy Szabó Zsolt államtitkárnak miből van 1,2 milliárd forintnak megfelelő dollárja egy belize-i offshore bankszámlán, illetve Seszták Miklós OLAF-ügyét is felemlegette.

Az ATV információi szerint egyébként Rogán Antal pozíciója megingathatatlan, mivel propagandaminiszterként „oroszlánrészt” vállalt a kétharmad megszerzésében, Kósa Lajos azonban nem számíthat miniszteri székre az 1300 milliárdos ügye miatt. Semjén Zsolt pedig elég szorosan Orbán Viktor mellett énekelgetett a Fidesz-KDNP választási győzelmének éjszakáján a Bálnában, és nem úgy tűnt, mint aki nem számíthatna a kormányfő bizalmára.