MMM-kampánypénzek - A jobbikos bizottsági elnök szerint, ha valós nemzetbiztonsági veszély van, azt ki kell vizsgálni

MMM-kampánypénzek - A jobbikos bizottsági elnök szerint, ha valós nemzetbiztonsági veszély van, azt ki kell vizsgálni

A Fidesz-frakció azt szeretné, hogy mielőbb üljön össze a nemzetbiztonsági bizottság - írják az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Úgy fogalmaznak, hogy: "Példátlan eset került felszínre, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje elárulta, hogy több milliárd forint kampánytámogatást kaptak külföldről. Ez amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba. A botrány szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul".

Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke arra kérte Sas Zoltánt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, hogy mielőbb hívja össze a bizottságot, és „tegye lehetővé az ügy feltárását”.

Az ügy előzménye, hogy a volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt korábban egy interjúban elmondta, hogy több százmillió forint támogatást kaptak a kampány alatt az Action for Democracy-tól. A külföldi szervezettől ugyanakkor határozottan visszautasított minden, a választásokba való külföldi beavatkozással kapcsolatos vádat.

"Minden olyan témát, ami a magyar nemzet biztonságát érinti vagy arra veszélyes, azt ki kell vizsgálni akár politikai szinten is"

– ezt már a Jobbik országgyűlési képviselője, Sas Zoltán mondta a Magyar Nemzet megkeresésére, aki várja Kocsis Máté előterjesztését az ügyben.

A bizottság jobbikos elnöke hozzátette, nem egyfajta politikai adok-kapok irányába kell elmozdulni, de ha valós nemzetbiztonsági veszély van, azt ki kell vizsgálni.