A NER-hez köthető cégek a foci-Eb szurkolói rendezvényeivel és kommunikációjukkal is jól járhatnak

A NER-hez köthető cégek a foci-Eb szurkolói rendezvényeivel és kommunikációjukkal is jól járhatnak

Nettó 2,9 milliárd forintot is elvihetnek a foci-Eb budapesti mérkőzéseinek szurkolói rendezvényei, illetve azok kommunikációja - értesült a 24.hu. A Budapest Fejlesztési Központ Zrt. a rendezvényszervezési keretmegbízást szokás szerint az Antenna Hungária Zrt.-vel írta alá. A beszerzést a Rogán Antal tárcája alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) bonyolította a még 2019-ben aláírt 30 milliárdos keretszerződésből.

Mint a lap felhívja a figyelmet, az említett 30 milliárdos keretszerződésnél az állami NKH nem csupán a szintén állami Antenna Hungáriánál költi el,

a teljesítésbe ugyanis bevonja a NER kedvenc cégeit, így például a plakátkampányokról ismert Balásy Gyula vállalkozásait, vagy éppen az Orbán-kormány kedvenc biztonsági cégét, a Valtont.

A megbízásban sok a feltételes elem, a megrendelő módosíthatja, elhalaszthatja, illetve akár el is állhat a munkától, ha a rajta kívülálló okokból ez szükségessé válik. Ha nem, akkor a megbízás 70 százalékára, azaz 2097 millió forintra vállal megrendeléseket a BFK Budapest Fejlesztési Központ Zrt.,

amennyiben több szolgáltatásra lenne igényük, 891 millió forint plusz áfa értékben rendelkezésre áll egy opciós keret is.

Mint ismert, a magyar válogatott június 15-én a portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadja a Puskás Arénában, a június 23-i fordulóban pedig a németek vendégeként lép pályára Münchenben.

Pillanatok alatt elkapkodták a magyar válogatott Eb-meccseire a jegyeket

Az UEFA délután kettő órától nyitotta meg a jegyeket a magyar szurkolók számára a hazai válogatott két budapesti meccsére, azonban 15:45-re el is kapkodták a helyeket. Aki lemaradt róluk még ne búsuljon, ugyanis a fővárosban június 23-án lesz még a Portugália-Franciaország mérkőzés, majd egy nyolcaddöntő is, amikre egyelőre nem nyitották meg a jegyértékesítést.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a végleges helyszínek túlnyomó többsége a járványhelyzet miatt nem vállalja a teltházas mérkőzéseket.

  • München a kapacitás mindössze 20 százalékos kihasználtságával,
  • Amszterdam, Bukarest, Koppenhága, Glasgow, London és Róma legalább 25,
  • Sevilla 30 százalékos nézőszámmal vállalta a rendezést,
  • Bakuban és Szentpéterváron pedig csak minden második széken ülhet szurkoló.

Amíg mi telt házas meccseket rendezünk, Münchenben csak 20 százalékos nézőszám lesz az Eb-n

A müncheni Allianz Arena lelátójának mindössze egyötödét tölthetik meg szurkolók az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon - írja az MTI. A városi sportbizottság szerdai ülésén három változatról tárgyaltak: a zárt kapus meccsrendezésről, a húsz százalékos, valamint a negyven százalékos kapacitásról.

Jelenleg tehát csak Budapest engedi, hogy a 67 ezer néző befogadásra alkalmas Puskás Stadion teljesen megteljen a mérkőzésekre.