Folytatódtak a Kijevet célzó orosz légicsapások iráni drónokkal

Folytatódtak a Kijevet célzó orosz légicsapások iráni drónokkal

Legkevesebb egy halottja és négy sebesültje van a légitámadásnak.

Újabb orosz légitámadás érte Kijevet, a dróncsapásoknak legkevesebb egy halottja és négy sebesültje van, az ukrán főváros elleni támadások harmadik éjszakáján robbanások hallatszottak több városrészben - jelentették csütörtök hajnalban a hatóságok.

"Este iráni gyártmányú, pilóta nélküli repülőgépek nagyszabású támadása történt"

- közölte a kijevi katonai közigazgatás a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Az MTI által tolmácsolt közlemény szerint az iráni gyártmányú Sahíd drónok különböző irányokból hatoltak be a fővárosba, egy tucatot lelőttek közülük a város légterében. Öt kerületből jelentettek lezuhant törmeléket, egy 19 éves nőt és egy 23 éves férfit kórházba szállítottak repeszek okozta sebesülésekkel. Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője szerint a Darnickij kerületben két ember megsérült a lehulló törmelékektől.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy a Podilszkij városnegyedben egy lakóházban keletkezett tűz oltása közben egy holttestre bukkantak.

Az ukrán légierő közleménye szerint továbbra is fennáll a Kijev elleni orosz dróntámadás veszélye.

Ismert, hétfő hajnalban négy civil életét vesztette, 11-en pedig megsebesültek a dél-ukrajnai Zaporizzsja megyei Orihivet ért orosz légitámadásban, amikor épp humanitárius segélyt osztottak.

(Címlapkép: Romos épületek előtt egy öreg nő Orihivban 2023. július 10-én, miután orosz légitámadás érte a dél-ukrajnai Zaporizzsjai területen fekvő települést. MTI/AP/Andrij Andrijenko)