Vezessük be a politikai zaklatás fogalmát! Ilyen leveleket írogat az Orbán-kormány a politikusoknak

Normális?!

Arról már sokszor írtunk, hogy Orbán Viktor szemében a környezetvédelem csak egy baloldali issue (vö.: gondolat), és ennek megfelelően intézményi szinten le is építette az ágazatot.

Ha erről nem vesz tudomást a kormány, akkor a saját népe életével, és a jövőjével játszik

Mikor fognak velünk végre őszintén beszélni a pártok, illetve a kormányok? Vajon tényleg csak politikai akarat kérdése, hogy megoldást találjunk a XXI. század nagy kihívásaira? A Zöld Válasz Egyesület (ZV) ezekkel a kérdésekkel fordult politikusokhoz és civilszervezetek képviselőihez a héten megrendezett szakmai konferencián.

Így például a klímavédelem a Seszták Miklós vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkársága alá tartozik (államtitkár: Szabó Zsolt).

Kepli Lajos, mint a legerősebb ellenzéki párt környezetvédelemért is felelős szakpolitikusa az NFM-nek küldött levelében arra volt kíváncsi, hogy milyen keretek között működik a fideszes Szabó Zsolt által irányított államtitkárság (ITT arról olvashat, hogy szűkebb pátriájában, Hatvanban bizony nem mennek jól a dolgok); többek között mekkora költségvetéssel, milyen szervezeti egységekkel, illetve milyen jogkörökkel rendelkezik.

Nos, hiába a már hazánkban is érzékelhető klímaváltozás, az Orbán-kormány válaszát még egy texasi olajbányász is megirigyelhette volna!

Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára szerint ugyanis Kepli Lajos levele

"annak bizonyítéka, hogy a Jobbikot a hatalomvágy foglalkoztatja, amint az a politikai közösségük országgyűlési képviselői részéről számos 'hagyományos demokratikus keretek között' megfogalmazott kérdéséből kitűnt."

Itt tartunk!

S mindezt az Ön pénzéből, és büntetlenül. Bár, ahogy azt Fónagy államtitkár nagyon éles szemmel észrevette:

"a választás napján a szavazók döntik el, hogy kire bízzák az ország sorsát."