Fonyódon nem bírják az igazságot

Fonyódon nem bírják az igazságot

Eltűnt a kormány által pénzelt propagandatermékek hazugságairól leplet lerántó Igazság fala Fonyódról. A fideszes városvezetés annak ellenére távolíttatta el a szemléltetőeszközt, hogy annak kihelyezését a Jobbik a rendőrségen jogszerűen bejelentette.

„Vajon ők miért nem akarják, hogy a fonyódi polgárok megtudják az igazságot?”

-tette fel a kérdést Facebook-oldalán Steinmetz Ádám jobbikos országgyűlési képviselő.

Az eset pikantériája, hogy éppen ma van a nemzetközi sajtószabadság világnapja, a kormánypárti vezetés pedig éppen ezen a napon döntött úgy, hogy nincs joga az embereknek a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz, ami minden demokrácia alapja.

A Jobbik márciusban indította el országos kiállítóturnéját, aminek keretében az "Igazság falán" a fideszes médiában bírósági ítéletek nyomán kötelezően közölt több száz helyreigazításból közölnek válogatást. Az Igazság fala már számos városban feltűnt az elmúlt hetekben és nem Fonyód volt az egyetlen, ahol nem bírták elviselni az igazságot, egy hónapja Jánoshalmán távolíttatta el az önkormányzat a Jobbik molinóit.

Amikor a Fidesznek fáj az igazság | Alfahír

Országjárásra indult a kormányközeli médiumok rágalomhadjáratát és valótlan állításait bemutató kiállítás. A fideszes vezetésű Jánoshalmán megpróbálták gyorsan eltüntetni az igazságot bemutató vándortárlatot.