Megmenekült a csődtől a Forma-1-es istálló

„Megstrollkodták” a Force India elleni eljárást.

A silverstone-i istállót a Magyar Nagydíjat követően, múlt pénteken vonták adminisztrációs eljárás alá, miután a csapat számos hitelezőjének – köztük a Mercedesnek – is jelentős összeggel tartozott. Arról már jó ideje pletykáltak, hogy a jelenleg a Williamsnél versenyző Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll lehet a Force India megmentője, kedden viszont be is jelentették, hogy az általa vezetett konzorcium ajánlatát elfogadták az adminisztrátorok – írja az f1vilag.hu.

A cikk szerint döntés született arról, hogy a Force India hitelezőit teljes egészében kifizetik, és 405 munkahelyet mentenek meg, a csapat folyamatos finanszírozását pedig garantálják. Kedden megállapodás is született arról, hogy az említett konzorcium átveszi a Force India tulajdonjogát Vijay Mallyától.

„Mindez biztosítja a Force India Forma-1-es jövőjét, és lehetőséget biztosít arra, hogy a csapatunk teljes potenciáljával versenyezzen” – mondta Otmar Szafnauer ügyvezető.

A hír a Forma-1 hivatalos honlapján is olvasható, ebben azt írják, a konzorciumot az idősebb Stroll mellett Andre Desmaraiskanadai vállalkozó, a Monaco Sports and Management részéről Jonathan Dudman, a divatvilágban dolgozó John Idol, ifjabb John McCaw telekommunikációs befektető, Michael de Picciotto pénzügyi szakember és and Stroll üzlettársa, Silas Chou alkotják.