318 millió forintot nyert egy 15 éves e-sport játékos, akinek korábban kidobták a gépét is

318 millió forintot nyert egy 15 éves e-sport játékos, akinek korábban kidobták a gépét is

Talán sikerült meggyőznie édesanyját arról a mindössze 15 éves Essex-i Jaden Ashmannek, hogy jó dolog a kockulás. A tinédzser ugyanis akkora összeget nyert az első Fortnite világbajnokságon, amennyivel elég jól tud érvelni.

A BBC azt írja, a 15 éves fiú holland társával párban második helyezett lett az első Fortnite-bajnokságban, ezzel ketten felezik a helyért járó 2,25 millió dollárt. Ennek a fele forintban mai árfolyamon kicsivel több, mint 318 millió forint.

A Fortnite egy két évvel ezelőtt befutott játék, a lényege nagyjából annyi, hogy az online játékosokat ledobják egy folyamatosan csökkenő méretű szigetre, és az nyer, aki életben marad a végéig.

A gyermek édesanyja egyébként elárulta, hogy fiának nem tett jót a játék, hiszen romlottak a jegyei, emiatt pedig volt olyan veszekedésük, minek során kidobta a kukába Xbox-ját. 318 millió forinttal a zsebében azonban lehet, hogy már más lesz a megközelítés, és az édesanya is azt mondta, inkább elfogadja fiáról, hogy profi e-sport játékos lett.

A győztesek egyébként 3 millió dollárt nyertek: