Szegény fóti alpolgármester! Megszavazták neki a jutalmat, de mégsem lehet az övé (bár ez nem biztos)

A fóti polgárok örömére.

Végül nem zárt, hanem nyílt ülésen döntött arról a fóti képviselő-testület fideszes többsége, hogy Németh József kapja meg már végre a több százezres jutalmát.

„Kifejezetten nagy önelégültség": zárt ülésen tárgyalják a fóti alpolgármester 628 ezres jutalmát

Úgy tűnik, a Pest megyei település, Fót fideszes polgármestere, Bartos Sándor megunta az eddigi teszetoszaságot, és most már eredményeket vár el a kormánypárti többségű képviselő-testülettől, alkalmasint Németh József alpolgármester kapja már meg végre az egyhavi jutalmát, azaz a plusz 628 ezer forintot.

Azonban a több hónapnyi kínos folyamat végén a politikusnak már valóban nem eshetett olyan jól ez a plusz pénz, fenntartotta azt a kitételt, hogy az összeget felajánlja egy civilszervezetnek.

Csakhogy, mivel a jutalmazott politikusnak átutalt összeg már nem közpénznek, hanem magánvagyonnak minősül, így annak felhasználása már nem minősül közérdekű adatnak.

Szóval, innentől kezdve senkinek nincs köze ahhoz, hogy valóban jótékonykodott-e Németh József.

De még ha valóban tovább is utalja azt, a város a jutalom után kénytelen járulékot fizetni a fóti adófizetők pénzéből, szóval, ha vannak olyanok ebben a történetben, akik valóban boldogok, akkor azok minden bizonnyal a fóti polgárok.