Fűtetlen szobában fagyoskodik egy autista fiú

Most télen azonban eddig egyáltalán nem volt fűtés Feca szobájában, a fiú ugyanis tavaly nyáron egy dührohama során letépte a radiátort a falról. Anyja azóta is hiába kéri a személyzetet, hogy tegyék vissza a fűtőtestet, csak az egymásra mutogatás megy.

Az otthon szerelői azt mondták az édesanyának, hogy a karbantartókhoz nem is érkezett bejelentés a leszakított radiátorról.

"Legutóbb, amikor a fiamnál jártam, a keze olyan volt, mint egy jégcsap. Én is nagykabátban ültem végig. Az ápolók egy plusztakarót adtak a fiamnak, hogy ne fázzon. Mondanom sem kell, nem ért semmit. Tényleg így kell bánni egy sérült emberrel?"

Ildikó a Bors szerint havonta több tízezer forintot fizet fia ellátásáért, ám úgy tűnik a fenntartók szerint ez nem elég az emberhez méltó életre.

A legsegítőkészebbnek még mindig a karbantartók bizonyultak, akik szerint két alkatrészre volt szükség a radiátor visszaszereléséhez, ám ettől nem lett egyszerűbb a helyzet:

"A karbantartó közölte velem, hogy az alkatrészek beszerzése nagyjából egy-két hét az engedélyek és a papírmunka miatt."

Ildikó végül megelégelte a cirkuszt, és maga vette meg a szükséges alkatrészeket, majd beszolgáltatta őket a személyzetnek.

"Remélem, a következő fagyokat (fiamnak) nem egy dupla pokróc alatt kell átvészelnie"

- mondta el a Borsnak a kétségbeesett édesanya.

(Kép: Feca és a radiátor hűlt helye / Forrás: Bors)