G. Fodornak tetszik: Csontos kereszténydemokrata-liberális mozgalmat alapít

Várnak mindenkit, legyen nő vagy férfi, fiatal vagy idős, szingli vagy családos, liberális vagy kereszténydemokrata.

Igenis Lehetséges: kereszténydemokrata-liberális mozgalom születhet

Csontos kilépett az IKSZ-ből, most saját mozgalmat alapít (YES), amit közösségi portálján jelentett be:
„Lépjünk egyről a kettőre. Várunk mindenkit, legyen nő vagy férfi, fiatal vagy idős, szingli vagy családos, liberális vagy kereszténydemokrata. A közös ügyeink nem fent vannak, hanem közöttünk. Nekünk van dolgunk, ne várjunk másokra. A dolgokat pedig magunkon kell kezdenünk. Ez a mozgalom a véleményekről szól és nem a szavazatokról.”
A „szinglihordázó” Mikola István, aki a KDNP alelnöke, majd Orbán megbukott miniszterelnök-helyettes-jelöltje volt, e sorokat olvasva most biztosan a szívéhez kaphatott, de a bejelentés "tetszett" a Fidesz-közelinek tartott Századvég stratégai igazgatójának is, aki egész pontosan lájkolta azt a Facebookon, méghozzá többször is. A „Polgári Magyarországot”, mint fideszes álmot politikai terméknek nevező, Orbán személyes, nagy nyilvánosság előtt elmondott kritikáját is elszenvedni kényszerülő G. Fodor Gábort egy kormányzati pénzekkel vastagon kitömött blog - kormányközeli forrásaira hivatkozva –közelebbi összefüggésbe hozta Csontossal. Csontos kevésbé ismert „tetszikelője” Azbej Tristan, a „Gyere Haza” - országos IKSZ program vezetője. Azbej egyébként az előbb megjelölt missziója közben külföldre távozott és Magyarország Tel Avivi-i nagykövetségén elvállalt egy új munkakört is, feladata többek között az izraeli innovációs gyakorlatok nyomon követése. A Csontos által bejelentett szervezet elnevezése: Igenis Lehetséges Mozgalom, de hogy ennek miért YES a rövidítése az még nem derült ki.
 
 
Csontos Sandra (Forrás: fb.com/sandra.csontos)
 
Az új politikai termék márkaneve nem csak elcsépelt, hanem megtévesztő is lehet. JESZ a rövidneve ugyanis a Jólét és Szabadságnak, az MDF utódpártjának is. Esetleges magyarosítás esetén az Y-GEN, az Együtt ifjúsági szervezete okozhat nehézséget.

Szemben a Jobbikkal

Nacsa röviddel megválasztása után kijelentette az IKSZ célja az, hogy küzdjön a szélsőségek ellen hozzátette: ebbe nem fér bele az a „gyűlöletpolitika”, amit a Jobbik és országgyűlési képviselői képviselnek. Ezzel Semjén Zsolt ifjúsági frontja felzárkózott Böröcz László és a Fidelitas fiataljaihoz, akik a jobbikos Rig Lajos félmeztelen felsőtestén keresik az ellenzéki politikus feleségének szánt tetoválását. Igaz, ami igaz, politikailag inkorrektebb asszociációkra adott volna lehetőséget, ha az „az elő a tetkót” – felhívást Csontos teszi közzé.

Liberálisok

Csontos most saját mozgalmába hívja a liberálisokat is. Ez esetleg újabb fordulatra ad lehetőséget a Fidelitasból a Magyar Liberális Pártba átigazolt, de a Fidelitas egyik képviselőjével korábban közös céget üzemeltető Chladek Tibornak is.