Elsőfokú bírósági ítélet van arról, hogy a Sneider-fiúk ügyének „sértettje” fenyegette a jobbikos politikus gyerekeit

"Mindnyájatokat meg fogom ölni!"

A kormánypárti Magyar Időkben múlt hét pénteken jelent meg egy hír ezzel a címmel:

"Még börtönbe is kerülhet Sneider Tamás mindkét fia".

A közpénzből kitömött lap értesülései szerint az Egri Járásbíróságon május 17-én kezdődik a Sneider-fiúk elleni per, közösség tagja elleni erőszak bűntettével is vádolja őket az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vád szerint a Betyársereg tagjaiként még 2015-ben zaklattak egy romacsaládot Szúcs faluban.

Csakhogy arról már nem írt a Magyar Idők, hogy a most sértettként beállított, egyébként büntetett előéletű G. Róberttel szemben tavaly október 30-án már született egy elsőfokú ítélet.

Az Egri Járásbíróság bűnösnek találta őt közlekedés biztonsága elleni bűntettben,

valamint tényállásként megállapította, G. Róbert azt kiabálta a Sneider-fiúknak és egy barátjuknak, hogy

"mindnyájatokat meg fogom ölni!"

De G. Róbert nemcsak szavakban fenyegetőzött, egy aszfaltdarabot is megpróbált hozzávágni a fiúk autójához, amiből csak azért nem lett baleset, mert sikerült egy manőverrel elkerülni azt. A bíróság ítéletét megkönnyítette, hogy erről felvétel is született, ami bizonyítékként szolgált G. Róbert ellen.

A koncepció szagú eljárásban azonban most ezt a G. Róbertet igyekeznek sértettként bemutatni, majd három évvel az "eset" után.

Emlékezetes, hogy a jobbikos politikus fiai elleni eljárást egyszer már megszüntette az ügyészség bizonyítottság hiányában. Azonban később "valamilyen csoda folytán" most az ügyészség mégis úgy látta, hogy vádat emel a fiúk ellen, egy olyan ember szavaira alapozva, akiről ugyanaz az Egri Járásbíróság már első fokon kimondta, hogy aszfaltdarabbal dobálózott, és azt a tényt is elfogadta, hogy fenyegette a fiúkat.

Emlékezzünk csak a március 15-ei üzenetre: Orbán Viktor "erkölcsi, politikai és jogi elégtételt" ígért az ellenfeleinek. No, lám!

(Címlap- és borítókép: Sneider Tamás a parlamentben - fotó: Béli Balázs/Alfahír)