Gábor, segíts! – Kubatovnak könyörgött szabadulásáért Vizoviczki

Újabb fideszes haver.

A Központi Nyomozó Főügyészség még 2013. február 12-én tartott házkutatást Vizoviczki László II. kerületi otthonában. Az akció napján készült jegyzőkönyvből kiderül, hogy összesen 56 tételt foglaltak le, többek közt 75 ezer euró készpénzt, telefonokat és rengeteg dokumentumot is.

Ezek közül a legérdekesebb az első emeleti hátsó szerszámos raktárszobából az íróasztal feletti zárható kis szekrényből került elő.

A 42-es tételszámmal lefoglalt iratról ekkor csak annyit állapítottak meg a nyomozók, hogy Gábornak szól, és V.L. vagyis Vizoviczki László aláírás látható rajta.

Az már ekkor is feltűnt az ügyészeknek, hogy a tíz oldalas levél első két lapja nincs meg.

A Központi Nyomozó Főügyészség pár hónappal később, április 15-én készített hivatalos feljegyzést a házkutatás során készült kézzel írott jegyzőkönyv alapján.

Who you gonna call?

Az ügyészek ekkor már olvasták a levelet, amelyből kiderült, hogy azt a Fidesz országgyűlési képviselőjének és azóta a párt alelnökének választott Kubatov Gábornak írta az alvilág királya. Az irat készítője röviden össze is foglalja miről szól a lefoglalt nyolc oldalas dokumentum:

„a kampányban nyújtott támogatásért (Reformterv) és fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért cserébe K.G. nyújtson segítséget abban, hogy Vizoviczki László szabadlábon védekezhessen.”

Az ügyészség azonban "valamiért" annyira nem tartotta fontosnak a levelet, hogy az be sem került a bíróságra benyújtott anyagok közé.

Létezéséről mindössze a házkutatási jegyzőkönyv és ez a feljegyzés árulkodik. Vizoviczki Lászlót nem sokkal a levél lefoglalása után, 2013. május 30-án kiengedték a börtönből, házi őrizetbe került.

Ennél beszédesebb tény talán nem is kell arra nézve, kihez érdemes szívhez szóló levelet fogalmazni, ha az ember nagymenő gengszterként nem a kóterben óhajtja végigizgulni az ellene folyamatban lévő eljárást.

KubATOv tényleg levelet kapott

A Fidesz alelnöke az alábbi közleményt adta ki az esettel kapcsolatban:

Az N1tv online oldalán, ami a Jobbik lakájmédiája, megjelent egy hír, miszerint Vizoviczki László levelet küldött nekem. Mivel az ügyben semmilyen rejtegetni valóm nincs, ezért ezt a levelet 24 órán belül átadtam a bűnüldözési szerveknek a nyomozás elősegítésének az érdekében.