Rossz néven keresték a nyilvántartásokban Orbán muszlim haverját

Az Interpol nyilvántartásában észre sem vették!

„Valamilyen rejtélyes oknál fogva rossz nevet használtak a magyar hatóságok, amikor a nemzetközi körözés alatt álló szaúdi milliárdos után kutakodtak” – mondta a Magyar Nemzetnek a Pharaon-botránnyal rendszeresen foglalkozó Demeter Márta. Az Orbán Viktor által csak „Pharaon professzornak” nevezett iszlám üzletember teljes neve ugyanis Ghaith Rashad Mahmoud Pharaon volt, valamiért mégis Mustapha néven próbálták ellenőrizni, mikor a férfi tartózkodási engedélyt kért.

Demeter Márta szerint ez egyértelmű jele annak, hogy a magyar hatóságok „elalibizték” a tavaly januárban elhunyt szaúdi milliárdos ellenőrzését. Arra is felhívta a figyelmet, hogy míg a magyar szervek a hazai körözési rendszerben kutakodtak utána, addig nem sikerült észrevenniük őt az Interpol adatbázisában. A férfit a nemzetközi rendőri szervezet mellett az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is körözte többek közt illegális migráció támogatásáért, terrorizmus finanszírozásáért, valamint nukleáris technológiával visszaélésért. Pharaont a Forbes magazin 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgalléros bnözője között tartotta számon.

Ismert, a muzulmán üzletember a legfelső magyar kormánykörökkel ápolt jó kapcsolatot. A Szijjártó Péter irányítása alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Prominence Food Zrt. néven közös céget is üzemeltetett Pharaonnal, aki egyébként éppen Orbán Viktor szomszédságában vásárolt magának ingatlant. További érdekesség, hogy a muzulmán milliárdos Pharaon-Omega Kft.-je vásárolta meg Orbán veje és Hamar Endre BDPST Zrt.-jétől azt a vállalkozást, mely a József nádor téri volt Postabank-székház tulajdonosa. Tiborcz és Hamar közös üzletei egyébként az Elios-botrány során is szemet szúrtak az OLAF ellenőreinek.

Korábban a Magyar Narancs derítette ki, Pharaon, aki korábban évekig nem járt az Adriai-tengeren, épp ugyanazon a napon kötött ki Le Pharaon nevű luxusjachtjával a zadari kikötőben, amikor Mészáros Lőrinc polgármester-gázszerelő Artemy nevű hajója (mely szintén nem egy lélekvesztő ladik) ugyanott horgonyzott. Arról pedig, hogy Gaith Pharaon halála után hogyan kerülhet cégeinek vagyona Orbán családjához, ebben a cikkben írtunk bővebben:

Szoros kötelék: Orbán veje viheti tovább Pharaon egyik üzletét

A lap úgy tudja, a helyiek már tényként kezelik, hogy a kastélyt meg fogja vásárolni a kormányfő veje. A klasszicista kastélyt a januárban váratlanul elhunyt Ghaith Pharaon egyik cége szerezte meg még 2015-ben. A nemzetközi körözés alatt álló szaúdi üzletember a kastélyból luxus vadászkastély-hotelt szeretett volna csinálni, és úgy tudni, Tiborcz célja sem lenne más.

Orbánék szervezetten és tudatosan engednek be bűnözőket Magyarországra az állami intézményrendszer felhasználásával, kizárólag egy szűk kör üzleti érdekében – véli Demeter Márta. Az országgyűlési képviselő szerint az illetékes szervek vezetői pontosan tudták, kicsoda Pharaon, úgy gondolja, a magyar hatóságok asszisztálásával nemzetközi jogot is sértettek, csak hogy az Orbán család üzleteljen egy olyan emberrel, akit terrorizmus finanszírozásáért köröztek.

Orbán az iszlámról - már 2015-ben felkínálta az országot az araboknak

Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP több mint két évig építgette milliárdokból migrációellenes propagandáját, de egyetlen helyettes államtitkár elszólása (hogy titokban mégis migránsokat engedtek az országba), berogyasztotta a kormányzati kommunikációt. Mikor pedig rájöttek, hogy nem tudják megmagyarázni leleplezett hazugságuk bizonyítványát, útjára indítottak egy másik hazugságot, a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjéről, Vona Gáborról.