Szoros kötelék: Orbán veje viheti tovább Pharaon egyik üzletét

Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje vásárolhatja meg a seregélyesi Zichy–Hadik-kastélyt Pharaon cégétől.

A lap úgy tudja, a helyiek már tényként kezelik, hogy a kastélyt meg fogja vásárolni a kormányfő veje. A klasszicista kastélyt a januárban váratlanul elhunyt Ghaith Pharaon egyik cége szerezte meg még 2015-ben. A nemzetközi körözés alatt álló szaúdi üzletember a kastélyból luxus vadászkastély-hotelt szeretett volna csinálni, és úgy tudni, Tiborcz célja sem lenne más.

Az Orbán Viktor miniszterelnök holdudvarával, valamint magyarországi kormányszervekkel is gyümölcsöző üzleti kapcsolatot ápoló, mindeközben pedig FBI-körözés alatt álló Pharaon tervét eszerint Tiborcz István fogja folytatni, és a most még üresen álló kastélyból hamarosan ötcsillagos szálloda lehet.

Ugyanakkor a híresztelést egyelőre nem sikerült bizonyítani, legalábbis a földhivatali nyilvántartásban még nincs nyoma az adásvételnek. A kastély tulajdonosa még mindig a Pharaon ügyvédje által vezetett Pharaon-Alfa Kft. Egy korábbi, Magyar Narancstól származó információ szerint Ammar M. A. Abu Namous korábban már személyesen is találkozott a miniszterelnök vejével.

A kastélybiznisz fényében talán érthetővé vált az a törvénymódosítás is, ami 2017-től lehetővé teszi kastélyfelújítások költségleírását a társaságiadó-alapból 30 milliárdos összegig.