A Fidesz EP-képviselője csalódott, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét fogadta a Néppárt

A Fidesz EP-képviselője csalódott, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét fogadta a Néppárt

Gál Kinga EP-képviselő, a Fidesz frissen megválasztott alelnöke egy meglehetősen barátságos hangvételű interjúban a pártja lehetséges európai jövőjéről, valamint a Néppárttól való búcsújáról mesélt az Indexnek. Mint ismert, Orbán Viktor politikájának köszönhetően a Fidesz az Unióban meglehetősen elszigetelődött. Ez a folyamat mára odáig jutott, hogy a Fidesznek meg kellett köszönnie Marine Le Pen támogatását is. 

Jellemző, hogy ezzel a helyzettel még a Fidesz korábbi EU-biztosa, Navracsics Tibor sem ért egyet. A politikus nemrég az Alfahírrel közölte:

"mindig is elmondtam, hogy én a Fidesznek annak a szárnyához tartozom, akik az Európai Néppárthoz közelebb állnak".

Egyébként azzal ő is tisztában van, hogy

"a Fidesz egy nagyon széles párt, itt elfér az az ember, aki az Európai Néppárttal való együttműködést szorgalmazza, meg az is, aki örül annak, hogy kilépett a Fidesz onnan",

és úgy tűnik, Gál Kinga az utóbbiak táborát erősíti. 

A fideszes EP-képviselő odáig eljutott, hogy "emberileg is nagy csalódás", hogy az EP elnöke, Manfred Weber egyáltalán találkozott Márki-Zay Péterrel. Gál Kinga szerint ennek nehéz értelmét találni. Pedig ha abból indulunk ki, hogy Márki-Zay Péter lesz jövőre Orbán Viktor kihívója, azért mégiscsak van ráció abban, hogy egyeztettek vele a Néppárt legmagasabb szintjén. 

Gál Kinga mindenesetre úgy gondolja, hogy nincs realitása annak, hogy az ellenzék pozíciókat szerez az Európai Néppártnál.

 "Attól én nem félek, hogy az Európai Néppárt Márki-Zay Péterék irányába bővülne"

- fogalmazott az Európai Néppártot elhagyó politikus.