Orbán Viktor előterjesztésére további hat évig maradnak a Versenyhivatal jelenlegi elnökhelyettesei

Orbán Viktor előterjesztésére további hat évig maradnak a Versenyhivatal jelenlegi elnökhelyettesei

Megerősítette tisztségükben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelenlegi elnökhelyetteseit Novák Katalin köztársasági elnök - jelentette be szerdai közleményében a versenyhatóság.

Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök Bak Lászlót és Tóth Andrást, a GVH jelenlegi elnökhelyetteseit hat évre nevezte ki újra. Tóth András egyúttal a Versenytanács elnöke is lett.

Két helyettese munkájának folytatását Rigó Csaba Balázs, a versenyhatóság elnöke javasolta a miniszterelnöknek. A miniszterelnök javaslattétele előtt az Országgyűlés gazdasági bizottsága nyilvánosan is meghallgatta és támogatta a két jelölt kinevezését.

Tóth András 2010, Bak László pedig 2016 óta látja el a GVH elnökhelyettesi tisztségét; előbbi a Versenytanács tevékenységét, utóbbi pedig a hatóság versenyfelügyeleti vizsgálatait irányítja. Hivatali időszakuk alatt a nemzetközi felmérések szerint minden tekintetben javultak a magyarországi piaci verseny mutatói, legtöbb esetben az uniós átlag felett.

Eddigi munkájuk nagyban hozzájárult a magyar versenyhivatal szakmai megbecsültségéhez, amelynek elismeréseként tavaly Magyarország adhatott otthont a versenyhatóságok világkonferenciájának - írták a GVH közleményében.