Gázrobbanás, szögbomba, terroristák, maffia? Elindultak a találgatások, ma kiderülhet mi történt

Furcsa, hogy pont rendőrök sérültek meg, ahogy az is, hogy csak megsebesültek.

A biztonságpolitikai szakértő úgy véli, hogyha a rendőrök alaposan átvizsgálják a robbanás környékét, akkor valószínűleg már ma kiderülhet, hogy mi történt.

A szakértő elmondta, hogy az egész esettel kapcsolatban egyelőre csak „spekulálni tud”. Hozzátette ugyanakkor, hogy

furcsa, hogy pont rendőrök sérültek meg, ahogy az is, hogy csak megsebesültek.

A Népszabadság értesülései szerint ugyanakkor az egyik rendőrnő a nyakán sérült meg, méghozzá súlyosan. Egy 100 méterre lakó fültanú a robbanás után légnyomást érzett. A rendőrség becsöngetett a lap környéken lakó újságírójához, akinek elmondta, hogy tudomásuk szerint szögbomba robbant. Több lap és az MTI is olyan képeket adott közre, amelyeken a rendőrség által krétával körberajzolt szögek látszanak az aszfalton.

Emlékeztetnek arra is, hogy a környékbeli  Hallo Bár (ismert sztriptízbár) előtt a '90-es évek legvégén már robbantottak.

Kívül vagy belül történt a robbanás?

- a találgatásokban ez egy visszatérő kérdés. A lap megjegyzi, hogy egyes feltételezések szerint a két rendőr akkor sérült meg, amikor megvizsgáltak egy gyanús csomagot az épület előtt. Eközben az üzlethelyiség épületét, ahol a robbanás történt, a tűzoltók kutatják át, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása alatt.

Az Index.hu egyik olvasója azt mondta, hogy hallotta a rendőrök beszélgetését, amiben szó volt egy táskáról, egy taxiautóba befúródott ötvenes szöget is észrevett. A hvg.hu olvasója azt írja, hogy az ingatlan, ahol a robbanás történt, átalakítás alatt volt,  korábban is történt már ott arrafelé gázrobbanás. Már a politika is rácsapott az eseményre: Kakuk György, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja sajtótájékoztatót tart 

"Gyanús Teréz körúti robbantás - Ki állhat a háttérben"

- címmel. A rendőrség pedig a lakosság segítségét kérte.