Gerald Knaus: Orbán Viktornak a politikai manipuláció a mesterműve

Gerald Knaus: Orbán Viktornak a politikai manipuláció a mesterműve

Gerald Knaus-t nemrégiben Soros György embereként aposztrofálták a kormányközeli Magyar Nemzet hasábjain. A European Stability Initiative (ESI) vezetőjéről úgy írt a fideszes lap, hogy "Soros György karmestere".

Knaus a HVG-nek adott interjút, ahol többek között elmondta, hogy nonszensz, amivel a kormányzati propagandalap támadja. Mint mondta, ők egy berlini székhelyű civil szervezet, amely angolul és németül publikál, de magyarul még soha nem tettek közzé semmit.

Két hónappal ezelőtt engem Budapesten legfeljebb ha húsz ember ismert. Már hogyan lehetnénk mi Magyarországon bármire veszélyesek? Az ilyen képtelenségekkel nem nekünk, hanem a hazai kritikusoknak üzen a rendszer: bárkiből készek közellenséget csinálni.

Hozzátette, a magyar miniszterelnök világképével van problémája. Szerinte a legnagyobb gond a retorikában és az azt agresszíven kiszolgáló, hatalmi eszközökkel kialakított médiaviszonyokban van.

"A külső schengeni határ, amit meg kellett volna védeni, a magyar–szerb volt, nem az osztrák–német. Nem kritizálom Orbánt, hogy nem tudott feltartóztatni százezreket, arra nem volt módja. De ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az ő volt. A politikai manipuláció mesterműve, ahogy ezt kommunikációval megfordította"

- tette hozzá Knaus.

Daniel Freund: Orbán Viktorék az uniós pénzekből gazdagodtak meg

Daniel Freund német EP-képviselő szerint Orbán Viktor kormányzása a korrupcióra épül, amelyhez a jelenlegi német kormányzat is asszisztál. A zöldek politikusa a Euronews-nak nyilatkozott, ahol elmondta, hogy tapasztalatait felhasználná a brüsszeli költségvetési tárgyalásokon is. Az uniós költségvetési tárgyalások miatt utazott Budapestre Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő, hogy testközelből is lássa, miről szól a jogállamisági vita.