Az MNB is jóváhagyását adta Tiborcz István bankvásárlására

Az MNB is jóváhagyását adta Tiborcz István bankvásárlására

A Magyar Nemzeti Bank bejelentése szerint engedélyezte a BDPST Zrt. és tulajdonosa számára 50 százalékot meghaladó, 57,41 százalékos közvetett tulajdoni részesedés és 84,25 százalékos mértékű szavazati jogot megtestesítő közvetett befolyásoló részesedés megszerzését a Gránit Bank Zrt.-ben

- idézi a közlést a Portfolio.

A Gránit Bank és a BDPST Zrt. december végén jelentette be, hogy két tranzakció folytán átrendeződik a bank tulajdonosi szerkezete. Egyrészt a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST megvásárolja a Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó E.P.M. tulajdoni részesedésnek túlnyomó többségét, másrészt a bank munkavállalói képviselete, az MRP Szervezet tőkeemelést hajt végre a társaságban.

A két tranzakció végső eredményeként a BDPST Group lesz a legnagyobb részvényes 43,2 százalékos részvénypakettel (de ennél magasabb befolyásoló részesedéssel), az MRP Szervezet részesedése pedig a tőkeemelés eredményeként 37 százalékra növekszik.

A miniszterelnök veje ezt megelőzően a Quaestor-ügy károsultjait is kijátszotta, miután Mészáros Lőrincnek, a nemzet gázszerelőjének közreműködésével jócskán áron alul megszerezte azt a mátrai négycsillagos szállodát, amely a bebukott Quaestor-csoport tulajdonában volt, és aminek az árából kártalanították volna a károsultakat.

Quaestor-ügy: A károsultak helyett, Tiborczékhoz került a fedezetet jelentő mátrai szálloda

A 24.hu cikkében bemutatják, hogy a NER főurai miként tudják töredékáron megszerezni Magyarországon olyan értékes ingatlant, amely elvileg a hatóságok kiemelt figyelmét élvezi. Ami azonban még felháborítóbb, hogy az említett nagy értékű ingatlan, a mátrai Lifestyle Hotel, a 2015-ben fiktív kötvényekkel bedőlt Quaestor-birodalom ingatlanvagyonának egyik legérétkesebb darabja volt.