Magánügynek tartja a Borkai-orgiát a miniszterelnökséget vezető miniszter

Magánügynek tartja a Borkai-orgiát a miniszterelnökséget vezető miniszter

Elítélendő az, amit Borkai Zsolt művel a róla nyilvánosságra került felvételen - így reagált Gulyás Gergely a magát családapaként hirdető győri polgármester orgiájáról készült videóval kapcsolatban a kormányinfón. A miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor azt a kérdést megkerülte, hogy vállalható-e még a nagy étvágyú polgármester a Fidesznek.

Az egyelőre nem alátámasztott drogvádakkal kapcsolatban azt mondta Gulyás, hogy nincs oka kételkedni Borkai korábbi nyilatkozatában, amelyben arról beszélt, hogy nem fogyasztott kábítószert a luxushajón. Borkai egyébként abban a nyilatkozatában ismerte be azt, amit pár nappal azelőtt még tagadott, hogy ő van a felvételen.

Reagált a győri KDNP Borkai szexbotrányára

Egyelőre csak Borkai Zsolt magyarázkodott saját, múlt héten kirobbant szexbotrányával kapcsolatban, azonban most úgy tűnik, hogy megszólalt a győri KDNP is. Győr polgármestere egyebek mellett ellenzéki hazugságnak (:D) nevezte a felvételeket, amelyeken vádlója szerint drága prostituáltak társaságában látható.

A kancelláriaminiszter szerint Orbán Viktor nem tervez Győrbe látogatni az önkormányzati választás hajrájában. Gulyás arra is utalt, hogy ha Borkai megnyeri a választást, akkor nem szólítják fel lemondásra. 

A választók minden információ birtokában dönthetnek vasárnap, ha Borkai nyer újra, az világosan kijelöli a kereteket a felhatalmazást illetően, és ez ötéves ciklust, ötéves szolgálatot is jelent.

- fogalmazott Gulyás Gergely.