Gyárfás szerint Katinkáék anyagiaskodásáról szól a mostani botrány

"Megalázó, hogy az ember valakit meg akar simogatni és ráütnek a kezére."

Gyárfás Tamás, a szervezet elnöke szerdai sajtótájékoztatóján úgy reagált:

akkor sem mond le, ha erre Hosszú Katinka kéri, mivel felelősséget érez a sikeres vb rendezése miatt.

Mint elmondta: ő rángatta bele az országot ebbe a milliárdos bizniszbe, nem farolhat ki belőle csak úgy.

"Nem tud úgy megsérteni, hogy a sportág érdekeit háttérbe szorítsuk"

- mondta Gyárfás.

Az elnök ezt követően hosszan ecsetelte, hogy ő és a szövetség minden tagja nyitott a kommunikációra, ez azonban úgy nehéz, hogy utoljára tavaly októberben beszéltek, azóta Katinka és férje még csak köszönés szintjén sem áll szóba velük.

Gyárfás szerint Hosszú mindent megkap, amire szüksége lehet, biztosítják számára a megfelelő körülményeket, ennek ellenére nem érkezik részéről visszajelzés.

Elmondása szerint, most már ha adni akarnak neki valamit, előre meg kell kérdezünk tőle, elfogadja-e.

Hozzátette:

"Megalázó, hogy az ember valakit meg akar simogatni és ráütnek a kezére."

Az elnök felhánytorgatta, hogy Katinka és férje anyagi kérdést csinálnak olyan dolgokból, amiből szerinte nem lenne helyénvaló. Ilyen például az úszó vb promóciója, amin olyan sportolók, mint Gyurta Dániel, vagy Kásás Tamás ingyen részt vettek.

"Megegyeztünk, hogy mikor van a forgatás, és ebben ő részt vesz, önzetlenül. Majd egy, vagy két nappal a forgatás előtt (...) azt mondta, hogy ennek hány millió az ára? És akkor én azt mondtam, hogy köszönjük, Katinka, akkor nem kérjük. Rövid volt a beszélgetés."

Gyárfás szerint Katinka ezen sértődött meg, pedig még olyanok is voltak, akik amiatt dohogtak, hogy ő (mármint Gyárfás - a szerk.) miért nem szerepel a filmben.

Az elnök azt is kihangsúlyozta: 112:1 arányban választották újra pozíciójába, ami szerinte teljesen demokratikus döntés következménye volt.

A FINA és a kormány holnap írja alá a vb-vel kapcsolatos végső szerződést.

Hosszú Katinka: Gyárfás Tamás ártalmas, mondjon le!

Az úszó kedden Facebookon írt nyílt levelet Gyárfásnak, melyben közölte: egyáltalán nincs minden rendben, hiába állítja azt a Magyar Úszószövetség elnöke."Gyárfás Tamás volt az első, aki 2008-ban azt mondta, hagyjam abba az úszást és vonuljak vissza.