Gyöngyösi: A Fidesz másokra mutogat migránsügyben, miközben embercsempészeket eresztenek szabadon

Gyöngyösi: A Fidesz másokra mutogat migránsügyben, miközben embercsempészeket eresztenek szabadon

A Jobbik-Konzervatívok határozottan nemet mond a kötelező betelepítési kvótára, miközben a Fidesz még mindig nem válaszolt, hogy miért eresztettek szélnek elítélt embercsempészeket Magyarország területén.

"Értjük, hogy a Fideszben mára alig maradt olyan politikus, aki képes értelmezve elolvasni egy összetett mondatot" – utalt Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke az alaptalan, fideszes hangulatkeltésre, miszerint ő bevándorlók Magyarországra való betelepítésére szavazott volna.

Ám a valóság az, hogy az egyébként áprilisban elfogadott javaslat mindössze arról szólt, hogy felszólítottuk az EU intézményeit, hogy foglalkozzanak az illegális migráció elleni védelemmel.

A dokumentumban valóban szerepelt a migránsok kötelező elosztásának javaslata is – tette hozzá a pártelnök –, mivel egyes nyugati szélsőjobboldali politikusok – főleg Orbán baráti köre – így akarnak megszabadulni a náluk élő migránsoktól. Mindez azonban nem kötelez senkit semmire – hangsúlyozta Gyöngyösi.

Az európai kormányok, köztük a Fidesz-kormány minisztereiből álló Európai Tanács által elfogadott, kötelező érvényű dokumentumot azonban a végszavazáson el fogom utasítani, mivel a Jobbik-Konzervatívok határozottan nemet mond a kötelező betelepítési kvótára.

A Fidesz "szöveget értelmezni nem tudó politikusainak, hogy válaszolják meg egy sokkal egyszerűbb kérdést: "Még mindig érdeklődve várjuk a válaszukat arra, hogy a nagy migrációs védekezés közepette hogyan is lehet, hogy elítélt embercsempészeket eresztenek szélnek a börtönökből Magyarország területén?"

"Talán valójában nagyon is szeretné a Fidesz, ha minél súlyosabb lenne a helyzet, mert akkor még sokáig beszélhetne róla?"

(Címlapkép: Illyés Tibor/MTI)