Gyöngyösi Márton szerint a Bizottság szinte ugyanolyan lesújtó megállapításokat tett, mint egy éve

Gyöngyösi Márton szerint a Bizottság szinte ugyanolyan lesújtó megállapításokat tett, mint egy éve

A Jobbik-Konzervatívok elnöke szerint addig, amíg a kormány nem tesz lépéseket a jogállamiság helyreállítására, addig nem juthatunk hozzá az EU-s forrásokhoz.

„Miközben a Varga-Navracsics duó folyamatosan arról beszél, hogy a kormány rendezi a vitáját az Európai Bizottsággal és megteszi azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek a jogállamiság helyreállításához szükségesek, a Bizottság jelentése azt bizonyítja, hogy egy lépést sem haladt előre ezen a téren a kormány”

- így értékelte lapunknak Gyöngyösi Márton az Európai Bizottság (EB) friss jelentését, amelyben a testület - egyebek mellett - megállapítja, hogy továbbra is aggasztónak tarják a hazai korrupció és a közmédia helyzetét.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke, európai parlamenti képviselője szerint

a vizsgált területek mindegyikén szinte szóról szóra ugyanazok a lesújtó megállapítások szerepelnek, mint egy évvel ezelőtt.

Márpedig addig, amíg a kormány nem tesz lépéseket a jogállamiság helyreállítására, addig nem juthat hozzá az uniós forrásokhoz. Egyre nyilvánvalóbb, hogy az Orbán-kormány ki akarja vezetni hazánkat az EU-ból, ennek a veszélye napról napra nagyobb

- fogalmazta meg az Alfahírnek a pártelnök.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta, a Jobbik-Konzervatívok szerint a jövő évi EP-választások tétje, hogy megőrizzük az uniós tagságunkat és megállítsuk Orbánt, hiszen szavai szerint nekünk Európa a biztonságunk.

Címlapkép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, európai parlamenti képviselő. Fotó: MTI/Balogh Zoltán