Gyöngyösi szerint nem kéne állampolgárságot adni olyanoknak, akiknek semmi közük a magyarsághoz

Gyöngyösi szerint nem kéne állampolgárságot adni olyanoknak, akiknek semmi közük a magyarsághoz

A Jobbik elnöke rámutatott, a Fidesz a felszínen a migrációt ostorozza, a színfalak mögött meg bátorítja a letelepedést.

Letelepedési kötvény, gyanús aranyvízumok ismeretlen oroszoknak, Pharaon-botrány és pénzért megvehető állampolgárság: a migrációt ostorozó, a színfalak mögött meg bátorító Fidesz egyenlege

– világított rá kedd esti Facebook-posztjában Gyöngyösi Márton, aki szerint ide vezetett Orbán Viktor politikája. A Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője szerint ezért nem járt már a vízummentesség évek óta a határon túli magyaroknak, és ezért szigorodtak meg jelentősen a feltételek immár minden magyar állampolgár számára. Gyöngyösi arra reagált, hogy a minap az Egyesült Államok korlátot szabott a magyar útlevéllel rendelkezők vízummentességére.

"A Fidesz persze most megint magyarellenességet emleget. Pedig egyszerűen csak nem kéne olyanoknak állampolgárságot adni, akiknek se közük nincs a magyarsághoz, sem magyarul nem beszélnek"

– rögzítette a konzervatív párt vezetője, majd kijelentette:

Mi, Jobbik - Konzervatívok szóltunk időben. Most is szólunk: ez jó eséllyel még csak a kezdet

– tette hozzá Gyöngyösi Márton, aki úgy gondolja, hogy az embereken áll, meddig tűrik ezt.

A Jobbik épp ma figyelmeztetett arra, hogy belátásuk szerint veszélyes az a gyakorlat, amit jelenleg a Fidesz-közeli strómanokon keresztül folytat a kormány. Meggyőződésük, hogy a szervezetten betelepített, keleti vendégmunkások lenyomják a hazai béreket és megbontják Magyarország kulturális egységét.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton - Béli Balázs/Alfahír)