Gyöngyösi: az amerikai alt-rightnak épp annyira nincs köze a keresztény Európához, mint a Fidesznek

Keményen beolvas Orbánéknak a jobbikos külpolitikus.

A Fidesz és az értékek (hiánya) címmel tett közzé Facebook-bejegyzést Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának tagja, a Jobbik frakcióvezetője. A posztban felhívja a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor és pártja úgy külföldön, mint az értelmiségi körökben teljesen elszigetelődött. A múlt héten itt turnézó alt-right képviselői ugyanis Amerikában már kegyvesztettek, „semmitmondó és közhelyes előadásaik” pedig a politikus szerint azt bizonyítják, hogy semmi elképzelésük nincs sem Európáról, sem Magyarországról.

A honatya külön kiemeli Milo Yiannopoulost, aki szerinte egy

útszéli stílusban beszélő, homoszexuális, a pedofíliát védelmező ripacs.

Végkövetkeztetésként Gyöngyösi megjegyzi, „a keresztény Európa nem egy politikai termék, megvédéséhez pedig nem botrányhősökre van szükség”, hanem értékekre, melyhez nincs köze sem Yiannopoulosnak, sem

Európa egyik legkorruptabb pártjának, amely idehívta őt.

Szerkesztőségi állásfoglalásunk az amerikai alt-right magyarországi roadshow-járól itt olvasható:

Ez nem New York, nem Los Angeles - a hanyatló nyugat lázadói a hanyatló keleten

Impozáns seregszemlét tartott Budapesten a nyugat-európai bevándorlásellenes, píszítagadó értelmiség, valamint Trump elbocsátott alt-right légiója. Ahogyan a hazai közéleti atomsivatag nagykönyvében meg van írva: a balos-liberális nyilvánosság fintorog és háborog, a kormánypárti propagandagépezet meg lelkesedik. Pedig, ami ezeken az előadásokon elhangzik, az 2018 Magyarországáról az égvilágon semmit se mond el - a körítés azonban annál többet.

Nyitókép: Stephen K. Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnöke (Fotó: MTI)