Gyöngyösi Márton: 315 ezer forintot vesznek ki minden magyar zsebéből Orbán lopása miatt

Gyöngyösi Márton: 315 ezer forintot vesznek ki minden magyar zsebéből Orbán lopása miatt

Eddig tartott a következmények nélküli lopás, az Európai Bizottság döntött: nem hisz Orbánéknak. Ezért novemberig már biztosan nem történik meg az EU-s pénzek kifizetése, amire pedig óriási szüksége lenne Magyarországnak - reagált az Európai Bizottság mai döntésére Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke. 

Az EP-képviselő szerint mivel novemberben az európai országok kormányainak tagjaiból álló Európai Tanács fogja meghozni a végső döntést, nagy esély van arra, hogy 3000 milliárd forintot végleg elveszítünk.

"Ez egy főre lebontva 315 ezer forint. Ennyit vesznek ki minden magyar zsebéből Orbán lopása miatt"

- magyarázta a politikus.

Gyöngyösi Márton: „A jogállamiság nem egyfajta liberális fétis"

Az Európai Parlament ma megszavazott állásfoglalása szerint Magyarország már nem teljes értékű demokrácia, a nekünk járó uniós forrásokat zárolnák. Az úgynevezett a Gwendoline- vagy Delbos-Corfield-jelentést (a jelentést készítő Gwendoline Delbos-Corfield, francia zöldpárti EP-képviselő neve után) nagy többséggel fogadták el. Ebben lett kimondva egyebek mellett, hogy Magyarország már választási autokrácia hibrid rezsimje.

Ám a baj ennél is nagyobb Gyöngyösi Márton szerint, ugyanis ha ez a pénz nem érkezik meg,

Magyarországot az államcsőd fogja fenyegetni már decemberben.

"A Jobbik szerint ideje lenne, hogy az EU különbséget tegyen a tolvaj Orbán-rezsim és a magyarok között. Orbánék ellen jöjjenek a szankciók, a magyaroknak viszont juttassuk el közvetlenül az őket megillető uniós forrásokat!"

- utalt arra a jobbikos politikus, hogy a jelenlegi helyzet szerint az Európai Unió az ország teljes lakosságát sújtja.