"Egy felhőben él" a gazdaság-szabályozásért felelős államtitkár, ezért nem érdekli a villanyáremelés

Pedig Mészáros Lőrinc erőművénél már alig várják. 

Az Alfahír hétfőn közölt egy hangfelvételt, amelyen Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mátrai Erőmű vezetője beszél a várható lakosság villamos energia áremelés. 

"A villamosenergia-árak, a villamos energia nagykereskedelmi árai nőnek, reméljük, a lakossági is, bár ez nem biztos, hogy népszerű, de bízunk abban, hogy a lakossági is, mert akkor az MVM mozgástere is meg fog nőni a mi hosszú távú szerződéseinken keresztül"

 - mondta munkatársainak Valaska József, a Mátrai Erőmű igazgatóságának vezetője.

A Mészáros-erőmű vezetője bízik abban, hogy emelkednek az energiaárak (Hangfelvétel!)

Megdöbbentő, hogy az ország "legtehetségesebb üzletemberének" egyik vezető tisztségviselője reményét fejezte ki, hogy az emberek még többet fognak fizetni a villamos energiáért. De vajon mit szól ehhez Németh Szilárd? "Ellentétben azzal, amit az elmúlt 5-6 évben hallhattatok tőlem, most azt kell mondanom, hogy a cég piaci helyzete jó.

Az N1 TV megkérdezte György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárt, aki annyit tudott mondani, hogy

"most egy felhőben él", ezért "nem is figyelt a kérdésre".

Kepli Lajos, a Jobbik szakpolitikusa az Alfahírnek elmondta: Mészáros-féle erőmű vezetőjének nyilvánosságra került „igazságbeszéde” és az államtitkár cinikus nyilatkozata is világossá teszi:

"A kormány részéről pusztán politikai blöff és propagandafogás volt a rezsicsökkentés, amelynek lejárt a szavatossági ideje." 

A képviselő felháborítónak tartja, hogy a kérdésről  államtitkár ilyen „lekezelően, félvállról” beszélt. 

"A magyar emberek nem élnek felhőkben, számukra az energiaárak húsba vágó kérdést jelentenek."

 - tette hozzá.