Végegyháza döntött: jobbikos polgármestert választottak

Vajda Norbert rendet, biztonságot és nyugodt életet ígér a Békés megyei településnek.

Giliczó Pálné jegyző az MTI-nek elmondta: az 1129 választásra jogosult polgárból 732-en mentek el szavazni, három voks érvénytelen volt. Tájékoztatása szerint Vajda Norbertre 376-an szavaztak, Gyovai Csanád Elek (független) 326, Nagy Gábor (független) 15, Gál Ferenc (Magyar Munkáspárt) 7, Kurucsa László (független) 4 voksot kapott. Angyal József András (független) csütörtökön visszalépett a jelöltségtől.

Vajda Norbert az Alfahírnek kijelentette: köszöni a támogatást, hogy ilyen ellenszélben és fenyegetések kereszttüzében is kiálltak mellette az emberek és segítették, támogatták a munkáját. 

Végegyháza jobbikos polgármestert választott

A végegyházi polgármester-választást Vajda Norbert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje nyerte a szavazatok 51,6 százalékával. A Jobbik országos elnöksége köszönetét fejezi ki ezen Békés megyei település szavazóinak, akik mozgalmunk jelöltjét tüntették ki bizalmukkal, egyben gratulálunk győztes jelöltünknek és a helyi alapszervezetünk tagságának is. A Jobbik és Vajda Norbert polgármester már hétfőtől azon fog dolgozni, hogy Végegyháza elindulhasson a szebb jövő felé vezető úton, amely során egy élhető, biztonságos, fejlődő település válhat Végegyházából

- olvasható Szabó Gábor pártigazgató közleményében.

Végegyházán tavaly decemberben elhunyt a független Varchó István Gyula polgármester. A posztért hatan indultak: Angyal József András, Nagy Gábor, Gyovai Csanád Elek és Kurucsa László függetlenként méretették meg magukat, Vajda Norbert a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Gál Ferenc pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indult.

„Végig pozitív és programközpontú kampányt folytattam, mindvégig a tisztességes politizálás és versengés talaján maradva, ezzel bemutatva Önöknek azt az irányvonalat, amely Végegyháza általam képviselt jövőjének az alapját fogja jelenteni. Azt a jövőt, amelyet a széthúzás helyett összefogás, a falu hosszú évek óta tartó rombolása helyett építkezés fog jellemezni, azt a jövőt, amely nem az elnéptelenedéshez, hanem az új élet reményékez fog vezetni”

- írta szórólapján a Jobbik jelöltje.

Vajda Norbert rendet, biztonságot és nyugodt életet ígér Végegyházának. Legfontosabb feladatának tartja a település jelenlegi lakosságának a megőrzését, mivel az elmúlt évtizedekben az elvándorlás miatt Végegyháza lélekszáma megfeleződött. Ezt a tendenciát egy új munkahelyteremtési programmal kívánja megállítani. Vajda Norbert támogatni kívánja a helyi sportot, a fociklubot, a horgászegyesületet, a hagyományőrző, kulturális csoportokat, illetve a nyugdíjas klubokat is. Továbbá szeretné, ha minél több szakkör, sportolási és kulturális lehetőség is nyílna a gyermekek számára. Mivel több halálos baleset történt az elmúlt időszakban a településen, ezért Árpádteleptől egészen Mezőkovácsházáig kerékpárutat létesítene az új jobbikos polgármester.