Gyurcsány azt mondta, inkább tisztességes és szegény marad

Szegény Gyurcsány Ferenc és pártja igen sajnálatra méltó helyzetben van.

Új munka törvénykönyvét alkotna kormányra kerülve a DK, emelné a hétvégi pótlékot - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a Városligetben tartott május 1-jei sajtótájékoztatóján.
 
A volt miniszterelnök szerint szükség van béremelésekre, a DK ezért a következő 5-10 évben az inflációt meghaladóan 5-6 százalékkal emelné a fizetéseket. Kivéve az egészségügyben és az oktatásban, mert ott 4-5 éven belül megtripláznák a fizetéseket.
 
Gyurcsány elárulta azt is, azért nem állítottak színpadot, mert nincs rá 1,5-2 millió forintjuk, költségvetési támogatásból élnek, és jelenleg is 13-14 millió forint az adósságuk.
 
Majálist azért nem tartanak, mert háromszorosára nőtt a területbér, erre sincs pénzük.
 
"Ha szegény a pereputty, akkor azt tisztességgel kell vállalni" - mondta az Index tudósítása szerint a milliárdos politikus, majd hozzátette:
 
"Inkább maradok tisztességes és szegény, mint hogy urizáljak más pénzéből vagy lopott közpénzből."
 
A politikus elmondta: tudott róla, hogy néhány DK-s aktivista keresztbe feküdt a síneken a felcsúti kisvasút elindulását megakadályozandó. A DK elnöke reméli, hogy a demonstráció békés és nyugodt volt, majd köszönetet mondott az abban részt vevő aktivistáknak.