Gyurcsányék úgy védik a közpénzt, hogy a Jobbikot támadják

Csinálhat bármit Nyikos László, csak egy jobbikos marad a DK szemében.

Ahogy arról áprilisban beszámoltunk, a Nyikos László által készített jelentést egyszerűen lesöpörték az asztalról, és nem engedték azt nyilvánosságra hozni.

A Jobbik delegáltja már jó ideje foglalkozik az MNB - fogalmazzunk úgy, érdekes, vagy kreatív - ingatlanvásárlási gyakorlatával. Nyikos szerint méltatlan és visszás, hogy offshore hátterű cégtől vásárolt 17 milliárdos ingatlant a nemzeti bank.

Nyikos a jelentésében arra kérte az MNB-t, függessze fel az ingatlanvásárlásokat, legalább addig, amíg az Országgyűlés gazdasági bizottsága át nem tekinti az ügyleteket, és áldását nem adja a gyakorlatra.

A közgazdász egyébként több fórumon is elmondta már, hogy az MNB és kapcsolt alapítványai olyan hatalmas mennyiségű adatot jelentenek, amelynek felügyeletét egy-egy ember képtelen lenne felelősségteljesen elvégezni. Ezért felosztották a területeket - Nyikos László az ingatlanvásárlásokat vizsgálta, és írta meg erről kritikus hangú jelentését.

A Gyurcsány párt szemében azonban akkor is csak egy jobbikos marad (ennyit a nagy összeborulásról...), a DK szerint most már

"erős a gyanú, hogy a két párt (a Fidesz és a Jobbik - a szerk.) közös mutyija a jegybankban tapasztalható pénzszórás".

Összenőtt már, ami összetartozik - idéz közleményében a közhelyek tárából Varjú László, a Demokratikus Koalíció alelnöke.