Hajdu Szabolcs filmje a Kristály Glóbuszért indul Karlovy Vary-ban

Lesz kinek drukkolnunk idén július elején, Közép-Európa nagy filmes eseményén!

Másrészt Hajdu Szabolcs, lévén a Metropolitan Egyetem tanára, mesterszakos operatőrhallgatóival együtt készítette a filmet. 

„A film operatőrei a Budapesti Metropolitan Egyetem Filmoperatőr mesterképzésének végzős hallgatói. Korábban rendezési ismeretekkel kapcsolatos kurzust vezettem náluk, és szerettem volna, ha az együtt töltött időnek valamilyen kézzelfogható eredménye lesz" - mondta a rendező. "Mindenképpen fontosnak tartottam, hogy úgy váljunk el, hogy kipróbálhatják magukat élesben is."

"Amikor felmerült, hogy az Ernelláék Farkaséknál című színdarabból a közreműködésükkel párhuzamosan film is készüljön, nem akartam senkit kiemelni az osztályból, ezért együtt kértem fel őket. Felosztottuk a forgatókönyvet, és mindenkinek jutott egy-egy rész, amivel kapcsolatban később sokat konzultáltunk. Egy vezető operatőr és egy segédoperatőr dolgozott együtt minden egységnél, míg a többiek egyéb feladatokat láttak el. Egy időben egyszerre 5-6 hallgató volt jelen a forgatáson."

"Bár a film képi világa általában egységes, kisebb stílusbeli különbségek észrevehetők, én magam pontosan tudom, hogy melyik rész kihez tartozik, ki milyen kreatív ötletekkel járult hozzá a végeredményhez. A munka remek volt, és jól illeszkedett mindahhoz, amiről év közben a történetmesélés kapcsán beszéltünk.”

Részlet a film szinopszisából: Ernella, Albert és tíz éves lányuk, Laura egy évvel ezelőtt elhagyják az országot egy jobb élet reményében, de nem találják meg a számításukat Skóciában, így visszatérnek. Egy éjszaka közepén betoppannak Eszterékhez, Ernella húgához. Eszter, férje Farkas, és 5 éves fiúk, Brúnó jobb körülmények között élnek, mint a komoly anyagi problémákkal küzdő Ernelláék. A két család sohasem volt igazán harmóniában egymással, és hogy miként képes elviselni egymást, és meddig, egy nagy kérdés...