Halálos fenyegetést kapott emailben Jézsó Gábor, az ellenzék borsodi jelöltje

Halálos fenyegetést kapott emailben Jézsó Gábor, az ellenzék borsodi jelöltje

Halálos fenyegetést kapott múlt csütörtökön egy ismeretlen feladótól Jézsó Gábor, a borsodi 6-os, szerencsi-tiszaújvárosi körzet ellenzéki képviselőjelöltje. Az ellenzéki politikus erről Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videójában beszélt, amiben a katolikus teológus azt is kifejtette,

a "Megkésellek" szöveg mellé egy véres kést ábrázoló képet is mellékeltek.

Jézsó a videóban elmondta, ő egy szebb Magyarországot szeretne, ahol „hiszünk abban, hogy a szeretet és a béke, a békés megoldások azok mindig megoldásra vezetnek".

"Nem félek, továbbmegyek az úton, és kérem önöket, önök se féljenek, mert ha félünk, akkor a fenyegetők győznek”

– fogalmazott.

Közölte, ha nem szúrják le, és ha győz, azokat is szeretné képviselni, akik ma fenyegetik. Jézsó ezután a történtek miatt a tiszaújvárosi rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

A 24.hu megkeresésére a politikus elmondta: az email egy freemailes címről érkezett, ami egy véres kést ábrázoló fotót és a „Megkésellek” feliratot tartalmazott. Az üzenet egy magát Kovács Péternek nevező feladótól származik.

Mint ismert, Jézsót azután indította el az ellenzék, hogy Bíró László jobbikos képviselő visszalépett a jelöltségtől. A tiszaújvárosi önkormányzati képviselő a fideszes Koncz Zsófiával szemben indul az áprilisi választáson.